Löfven talar i Almedalen

Alldeles strax är det dags för Löfvens tal i Almedalen. Jag hoppas vi får se ett tal som inriktar sig på Sveriges framtidsutmaningar och pekar ut vilka lösningar som vi som Socialdemokrater ser. Sverige har prövat alliansens politik i sju år och det har inte gett resultat. Anledningen till det är att man är alldeles för låst till en marknadsdogm istället för att se vad som fungerar i verkligheten.

Och när verkligheten slår till med full kraft så har följdaktligen regeringen tvingats backa på punkt efter punkt. Hela utbildningspolitiken är i full reträtt, arbetslösheten har inte minskat med jobbskatteavdrag 1,2,3,4 utan ökat dramatiskt till över 8% och nu senast fick vi veta att Reinfelt vill slopa de höjda avgifterna i a-kassan(som fått 500,000 att lämna). Regeringen vet inte vad man ska göra och har samtidigt fjättrat tiotusentals människor i FAS 3 och insett för sent och alldeles för lite vikten av arbetsmarknadsutbildning. I politiken hör det till saken att olika politiska alternativ kritiserar varandra men regeringens arbetsmarknadspolitik är ett totalt fiasko som kostat miljarder och slagit ut stora grupper unga från arbetsmarknaden.

Sverige har inte tid att vänta på att regeringen långsamt omprövar sin misslyckade politik när så många ungdomskullar slås ut. Vi behöver ett regeringsskifte och en socialdemokrati med tunga krav på sig att hålla sitt löfte om lägst arbetslöshet i EU 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se