Jag kandiderar

I den nomineringsprocess Socialdemokraterna är inne i så pågår en bred diskussion om olika namn och hur man ska bygga ett nytt lag i kommunen inför nästa mandatperiod. Socialdemokraternas ledare arbetar nära varandra och i ett sammankittat lagbygge. Det är laget före jaget som gäller och valberedningens uppgift att få ihop ett förslag hur detta ska se ut.

Det tar tid och kräver ett omsorgsfullt arbete.

Det är därför jag för min del också varit skeptisk till förslaget om medlemsomröstning som förvisso kan ge en indikation hur populär olika kandidater är(vilket vi redan vet genom kongressombudsvalen) men som inget säger om hur man bygger ett fungerande lag.

Under förra veckan började jag få förfrågningar till att kandidera mot socialnämnden. Det var mycket oväntat eftersom jag aldrig själv betraktat mig som en kandidat. Jag trivs som gruppledare i tekniska nämnden där vi har ett ungt utvecklingsbart lag och får jobba med helt fantastiska tjänstemän. Men de senaste dagarna har väldigt många uppmanat mig kandidera och det är anledningen till att jag igår lämnade besked att jag står till valberedningens förfogande.

Jag har de senaste tio åren arbetat som boendehandledare inom socialpsykiatrin och är utbildad socionom. Socialpolitik och synen på den generella välfärden är anledningen till att jag valde att engagera mig politiskt för 16 år sedan. Viktigt för mig är att man inom socialnämndens verksamhet ska känna glädje i sitt jobb och ha en bra sammanhållning. Det är vi tillsammans som är bärare av ett samhälle där igen lämnas därhän och där vi står upp för varandra.

För mig är inte det viktigaste vem som blir vald utan att valberedningen sätter ihop ett bra lag. Men det är också centralt att de kandidater som kommer ifråga för den här posten har en förståelse och engagemang för socialt arbete. Jag är övertygad om att partiet kommer att ha flera kompetenta kandidater att välja bland.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se