Godtycke luktar illa

Ska strax ned på socialistiskt forum i Umeå som arrangeras på Umeå folkets hus. Att följa med i den idépolitiska debatten och synen på utmaningar är viktigt även när man är nedborrad i kommunalpolitisk mylla. Själv försöker jag också vara noga med att hålla lite koll på de politiska ungdomsförbunden och se vilka strömningar som diskuteras. Det brukar bli morgondagens politik.

Socialdemokraterna i tekniska nämnden har idag inne en insändare i VK om hur trygghetsarbetet i det offentliga rummet måste baseras på systematik och inte politiskt godtycke. Klicka på insändaren för att förstora.

sc

 

2 kommentarer

  1. Johan

    Typisk borgerlig politik att vilja få till stånd ett övervakningssamhälle som deras storebror och förebild USA. Att tycka att övervakning är lösningen på problemet innebär att man skulle behöva kameror överallt.

    Att satsa på förebyggande åtgärder som till exempel sociala insatser och stöd för att öka alla människors välmående är alltid bättre investerade pengar. Jämlikhet gynnar oss alla.

    Därför tycker jag att det är bra att ni står på er i övervakningsfrågan. Tack!

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Övervakning kan vara ett alternativ men det ska inte vara den första åtgärden och inte den enda. Det är viktigt att vi arbetar förebyggande och utformar staden utifrån ett trivsel- och trygghetsperspektiv. Det arbetet kräver mer än övervakningsåtgärder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se