Slut upp måndag kväll!

Imorgon måndag anordnas en partipolitiskt obunden demonstration klockan 18.00 på rådhustorget i Umeå. Jag förutsätter att alla tillstånd är i ordning och under parollen ”umebor mot nazism” manifesterar vi mot nazismen och det angrepp på Umeå vi fick bevittna i lördags.

Det är många som reagerat med avsky och det är viktigt. Nu har jag och en del andra politiker pekats ut på Svenska motståndsrörelsens(SMR) hemsida för att vi ”hetsat” mot dem. Det brukar låta så när man berättar sanningen om vad de här personerna håller på med och står för.

SMR försöker få det till att oroligheterna startade när de blev angripna. Det är ren lögn.

Upprinnelsen till oroligheterna är ett helt oprovocerat angrepp från medlemmar i SMR på det torgmöte som arrangerades av Umeås socialdemokratiska kvinnoklubb. Man försökte stoppa det lagliga torgmötet, betedde sig mycket aggressivt och skrek nedsättande ord och könsord mot de s-kvinnor som arrangerade mötet. I morgon kommer Birgitta, 70, ordförande för Umeå s-kvinnor att berätta om vad hon och hennes kamrater blev utsatta för. Kvinnohatet förnekar sig aldrig.

Jag är medveten att sådana här grupperingar söker uppmärksamhet och är ute efter att slåss. Vi ska aldrig förnedra oss själva genom att ta till våld tillbaka men tydligt ta ställning när sånt här händer.

Kom ihåg: Det här är Umeå. Här står vi upp för vår stad och mot nazism och främlingsfientlighet.

Välkomnar alla att twittra mot nazism och om måndagens demonstration under hashtag #dethärärumeå

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.