Möte om apberget

Idag var det möte med gruppen ”rör inte apberget” vid Rådhustorget. Undertecknad, Stefan Nordström(m) och Ulrika Edman(v) från tekniska nämnden fanns med och svarade på frågor. Jag var inbjuden gäst till ett annat möte och var tvungen att lämna lite tidigare.

Mitt budskap är det jag också gett under veckan. Vi är tvungna att göra dessa underhållsåtgärder men det finns sedan inga politiska beslut på att riva apberget. Nu ska vi ägna tiden medan apberget är nedmonterat till att se vad vi kan göra bättre på platsen i dialog med alla som vill delta och sen tas eventuella beslut i tekniska nämnden. De funktioner som apberget står för idag, som ett viktigt demokratiskt forum och en mötesplats i solen ska naturligtvis inte avvecklas på Rådhustorget.

Det är därför glädjande att så många dök upp vid mötet och är engagerade. Även om ni som var där kanske inte fick alla de svar ni ville ha så tror jag vi kan enas om målsättningen att stärka Umeås offentliga rum. Hör gärna av er med synpunkter på [email protected]

 

4 kommentarer

  1. birpi

    Ni kan gärna fundera på hur Apberget kan handikapanpassas. Ska man va så trångsynt som gruppen ”Riv inte apberget”, som vill att apberget ska förbli oförändrad för all framtid, ja, då kan inte rullstolsburna eller kortväxta människor ha ngn möjlighet att hålla tal.

  2. Mikael

    Jag tycker dina formuleringar är luddiga. Kommer företagare/ Balticgruppen att vara de som i slutändan bestämmer vad som görs med platsen? Formuleringen ”alla som vill delta” för tankarna till arbetet kring kulturväven och badhuset. Där kördes folkviljan över trots fagra ord till förmån för näringslivet.
    Ett löfte om att apberget kommer ha kvar samma funktion som idag är nödvändigt för att minska farhågorna att politikerna säljer ut ännu en del av centrala Umeå…

  3. Mattias Fransson

    Känns som att frågan gått från att beslutet läckt ut till pressen före politikerna hann göra det, till misstankar om att platsen ges bort till privata ekonomiska ändamål. Du sa på mötet att det handlar om att byta ut kablarna som ligger under Apberget, och inte att ge platsen till Baltic-gruppen. Så stämmer det att platsen fortf. kommer vara kvar åt folket i syftet att mötas,hålla tal, äta rullkebab osv. och att kommunen kommer föra en dialog med invånarna hur det ska se ut efter utbytet av elnätet är jag då lugnare än jag var innan mötet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se