Brandkårens framtid

Skriverierna är just nu många om besparingarna på brandförsvaret i Umeå. Enligt tjänstemannaförslaget så ska 3,5 miljoner sparas och förslagen är minskad bemanning på station 10(Umeå) samt nedlagd deltidsbrandkår i Tavelsjö.

Bakgrunden är tekniska nämndens minskade ramanslag på 14,3 miljoner 2014 som måste besparas på nämndens två anslagsfinansierade verksamheter; gator och parker samt Brandförsvar & säkerhet. Kommunfullmäktige klubbade denna ramminskning den 28 oktober och sedan dess har tjänstemännen tagit fram besparingsförslag inför nämndens beslut den 21 november. På kort tid ska ett oerhört stort sparbeting tas och vi behöver ta beslut den 21/11 för att besparingarna ska få effekt på helårsbasis och ge verksamheterna all möjlig tid att ställa om.

Att vi politiskt inom nämnden från olika partier varit försiktiga med att kommentera detta beror på olika orsaker. Dels håller vi nu på att granska alla kostnader och vända på varenda sten. Dels måste vi förhandla om detta mellan partierna och försöka hitta en bred lösning som håller då flera kostnadsposter kräver beslut utanför tekniska nämnden. Därför är det ett problem att Centerpartiet börjar piska upp känslor mot (s) då man själv lagt samma sparbeting på nämnden och det vi sista behöver nu är osämja.

Vi är alltså högst medvetna om den oro som människor känner inför dessa besparingar. Budgetarbete pågår.

 

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.