Skit i Barcelona!

Igår anordnade tekniska nämnden en dialogprocess på Umeå folkets hus om framtidens rådhusesplanad. Nära 40 umebor hade hörsammat inbjudan och tagit sig tid en söndag till att diskutera stadsutveckling.

Det svallade en del känslor över apberget och så, men det var som en av deltagarna sa;
- detta är Umeå, här tycker vi till så ni vet det.

Och visst är det så. Umeås styrka är ju alla vi tillsammans som tycker till och engagerar oss. Många synpunkter luftades och vikten av att rådhusesplanaden görs attraktiv året om och inte bara blir fin på sommaren lyftes upp.

”tänk på klimatet, skit i Barcelona!” tyckte en deltagare.

Skyltsöndag den 24 november fortsätter dialogprocessen för alla som vill delta. Klockan 12.00-15.00 vid rådhusesplanaden.

 

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

2 kommentarer

 1. Urban Bengtson

  När ordnar Tekniska Nämnden en dialogprocess om hur trafikfarligheterna ska lösas vid ett ev. Nannabad, där utlovad (på anbudsritningen) cykel-P-utredning inte är gjord, där Ultras bussförare inte fått ge synpunkter på alla skolbarn som ska komma, ofta rusande, tvärs över Vasaplan och allmänheten inte fick chans då detaljplaneprocessen avbröts av er politiker för att använda en från 1948.?

  Där också föräldrar får veta hur ni politiker liksom tjänstemän resonerat innan ni gav ert yttrande kring trafikproblematiken till badbolaget som projekterat, bygger och ska förvalta ett Nannabad. Eller har ni inte varit med i processen och skriftligen yttrat er?

  Om inte så kanske dags att göra som för Apberget starta just en sådan dialogprocess i efterhand. Bättre sent än aldrig, särskilt som trafiken med än mer bussar, bilar, cyklister och gående blir effekten av att dra in en jätteanläggning på över 11 000 kvm i tre plan för bad, simning, gym och relax. Och kan Apberget ev. flyttas till bättre plats enl er politiker kan ju ett nytt bad göra det också.

  Här om något behövs en konsekvensbeskrivning och det skyndsamt om det inte är gjord, för barnens skull åtminstone.

 2. Pingback: Umeås Olika lotter=planering faller som ödet vill. Apberget får dialog och liv, se blogg av Andreas Lundgren (S). Nannabad får diktat och tystnad. | Umeås Bästa (UB)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
 • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.