Uteslut Jonzon(kd)

Trodde först inte det var sant när jag såg referatet från kommunfullmäktige i Vilhelmina. Lokalpolitikern Göran Jonzon(kd) har inga problem med att använda ordet ”neger” i talarstolen och blir upprörd när han tillrättavisas av fullmäktiges ordförande. Ty det finns ju en negroid ras resonerar Jonzon och dessutom så står han minsann för alla människors lika värde så det är ju inget problem.

Jonzon kanske ska ta och läsa på lite om historien bakom ordet ”neger”. Ordet härstammar från slavhandelns dagar och har använts för att motivera kolonialismens förtryck i Afrika. Systemet kunde försvaras med att negern var en lägre stående varelse och allmänt sinneslö. Det är alltså denna benämning Jonzon anser passar utmärkt att använda på svarta. Att många känner sig kränkta av ordet spelar ingen roll för Jonzon.

Jag blir mycket förvånad om detta passerar obemärkt i de kristdemokratiska leden. Kristdemokraterna kan naturligtvis inte ha politiska företrädare som kränker människor och sedan vägrar ta avstånd.

Hade detta hänt i Socialdemokraterna hade personen blivit föremål för utredning om uteslutning. Jag förutsätter att Kristdemokraterna talar allvar med sin företrädare och hjälper inte det så uteslut.

5 kommentarer

 1. Bosse

  Har mött många politiker men måste säga att du hör till dom lägre. Ett smutskastande av andra individer för egen vinnings skull. Rasism är hemskt, men det du gör med ditt låtsasvetande är bra mycket värre. Det våra föräldrar lärde oss om påhopp av andra människor, respekt mm missades totalt hos dig. Tänk att du vill ”krossa” en annan människa pga av ett ordval? Att använda ordet neger är inte rasistiskt. Läs på innan du uttalar dig och försöker samla poäng. Neger eller vad annat ord som helst i en negativ form, ja det kan vara rasistiskt. Det är politiker som du som är farliga för demokratin. Sluta med dina sandlådefasoner och lär dig hur en vuxen politiker bör bete sig. Hoppas du lägger ut kommentaren. FPs Westerberg fick samma då ni är en skamfläck för politiken

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Tycker det här är ett ganska bra exempel på kommentarer från personer som inte känner mig men anser sig ha rätt berätta hur jag är som person.

 2. Bo

  Hur du är som person framgår ju i de påhopp du gör där du direkt kräver uteslutning. Hur moget är det?
  Är man av ondo blir detta första reaktionen. Är man av godo ser man över saken ännu mera innan man gör dsaken ännu värre.
  Av de alternativen är det ju enkelt att se vad en människa i grunden står för. En sosse bör ha varmare hjärta än det du visat kan man tycka. Att Westerberg kliver i klaveret är inte oväntat då han är FPare och gärna ”klankar” på andra medmänniskor.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Ja frågan är så allvarlig att det kräver att Jonzon tar avstånd. Jag vet att Kristdemokraternas partisekreterare sett allvarligt på detta. Det jag krävde var att kd borde markera mot Jonzon vilket också var som skedde och när Jonzon backade så kunde det stanna vid det. Samtliga parter tycks därmed vara överens om att ordvalet var oacceptabelt.

 3. Lennart Lundberg

  Nu har ju denne snubbe burit kniv offentligt på ett fullmäktigemöte, och fått svar där av en polisman i egenskap av ledamot i fullmäktige att det inte är det lämpligt att inneha vapen när man sitter i ett fullmäktigesammanträde. Nu reagerar han starkt mot att han i Lycksele är förföljd av polisen. Han har tidigare varit aktuell för att han har kallat personer för negrer och signaturen Bo eller Bosse har ju alltid försökt att försvara honom. Enligt mig är det samma personer och allt faller in på just Göran Jonzon som gör dessa kommentarer, men under olika konton. Vad tror du Andreas förutom att ett lite tidigare sargat socialdemokratiskt parti numera efter denna knäppa kristdemokrat får ett ordentligt övertag i kommunalpolitiken i Vilhelmina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
 • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.