Skorpionen och grodan

Annie Lööf(c) är på krigsstigen i debatten kring vinster i välfärden. Anders Borg och Jan Björklund anklagas för populism när de uttalat sig tveksamma kring riskkapitalbolagens framtid i välfärden.

Det har Lööf i och för sig helt rätt i. Anders Borg har naturligtvis ingen plan på att förbjuda något alls och Björklund agerar under galgen. Men nyliberale Lööf framstår som både tondöv och verklighetsfrånvänd i en regering i akut behov av att revidera sin politik.

Det påminner faktiskt rätt mycket om fabeln skorpionen och grodan. Skorpionen och grodan ska korsa en å. Efter mycket funderande går grodan med på att simma över med skorpionen på ryggen det under villkoret att inte bli stucken. Skorpionen lovar högtidligt att inte göra det bara för att mitt över ån ändå sticka grodan.

- Din idiot ropar grodan argt, nu drunkar vi ju båda två!
- Jag är ledsen men det är min natur, svarar skorpionen.

Lösningen är alltid marsch högerut för Lööf och Timbrocentern vare sig det gäller riskkapitalbolag, platt skatt eller kissblöjor. Det är helt enkelt Centerpartiets nuvarande natur och ideologi. Och den ändrar man inte på så lätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.