Slut på pudeldebatt

Peder Westerberg(fp) fortsätter bjuda in andra politiker till sin pudelklubb. Nej någon pudel får du inte från mig Peder Westerberg. Och knappast heller från någon representant för något parti i tekniska nämnden.

Det budgetförslag bla vi socialdemokrater presenterade för att möta besparingarna kommunfullmäktige ålagt tekniska nämnden fick uppbackning av samtliga partier. Vi ökade besparingarna på gator och parker, däribland att hundägarna får ta större ansvar för hundpåsar och annat, för att kunna rädda deltidsbrandkåren i Tavelsjö och kapaciteten på brandkåren i Umeå. Det var ett helt riktigt politiskt beslut och ingenting att be om ursäkt för.

Tekniska nämnden har hela tiden varit på klara på att vi noga måste följa hur besparingar slår och vad vi kan göra under resans gång. Vi har ett bra samarbete med den borgerliga oppositionen och en gemensam vilja att göra det bästa för medborgarna i vår stad. Umeå har ett offentligt rum att vara stolta över där mycket hänt under mandatperioden med utveckling av grönområden och byggandet av cykelstaden.

Det kommer fler tuffa utmaningar för tekniska nämnden under året och därmed fler möjligheter till pudlande för Westerberg om han upplever att han tagit fel beslut i budgetarbetet. Men det viktigaste är att ägna kraften till att blicka framåt och se möjligheter.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

 

8 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Varför har ni socialdemokrater så svårt att inse att tagna beslut kan bli fel? Jag har varit aktiv i samhällsdebatten i Umeå i över 40 år. Ofta, och oftast, är det just S-ledamöter i politiken som har svårast att ändra sig. På V-sidan kommer förändringar när man får fakta i lugn och ro, t ex när gamla Sporthallen räddades på 80-talet. Jag var med och informerade till VPK. Andra gjorde det, bl a Umeå Föreningsråd och gymnastiklärare från Östra Gymnasiet.

    Och VPK ställde om på att rädda Sporthallen och med borgerliga partier blev det en rösts majoritet i Fritidsnämnden för rivning och emot ny sporthall vid Umeå simhall, upp mot Gammliaskogen som tjänstemän och S-ledamöterna ville.

    Men S-ledningen med framlidna kommunalrådet Margot Wikströms i spetsen gav sig inte och drog frågan till Kommunfullmäktige. Och förlorade igen med en röst. Varpå MW skrev en skarp reservation hur fel beslutet var. Vid Sporthallens 50-års-jubileum härom året var det idel glada miner för räddandet och idag torde få S-politiker tycka annat än att man hade så fel i rivningsivern. Det var t o m krafter som ville sälja bort hallen.

    Så ta FP:S Peder Westerbergs ånger och pudel till dig och fortsätt inte på S-linjen att inte blicka bakåt utan se att saker går snett ibland. Som nu med Nannabadläge som inget parti förordade och som nu är en grundorsak till det snålande Teknisk nämnden hamnat i. Än mer om bygget fullföljs genom överytor du och andra politiker i KF aldrig fått möjlighet att ta ställning till, + 3000 kvm, 35 % mer, 100 mkr och 3-4 mkr/år i drift som senare slår igenom.

    Ett ödets ironi mot just Gator och parker under TN och som hela tiden haft skarpa invändningar mot badplanerna med trafikriskerna och P-kaos som följer men kommunledningen ignorerat. Ett Nannabad som f ö ger problem socialt om det blir av med många människor Socialnämnden har ansvar för som hamnar nära denna ”värmestuga” mitt i city. Där är det viktigt att tänka framåt nu!

      • Urban Bengtson

        Visst, bl a om barnomsorg och i över 40 år, så det räcker mer än väl. Men Nannabad är centralt i Umeå kommun för sparande/snålande och det genom att högsta cheferna i kommunen fick fritt fram av budgetberedningen i början på året för ”stålbadandet”.

        Största ”sparandet” var just om Nannabad, att skjuta på det i två år. Då hade aldrig hundlatriner, lekparker och snöröjning varit i fara. Sedan hade valrörelsen sett till att hela badbygget försvunnit genom att det blivit en valfråga där inget parti då vågat lansera det utan att tala om var pengarna skulle tas.

        Men Nannabadet blir kanske ändå valfråga särskilt som Arbetarpartiet driver frågan med fakta och inte tro som andra partier gör. Och gropen som grävs för bassänger kan sedan bli P-garage och sedan bostäder ovanpå. Sålt med anbud kan marken vara värd uppåt 100 mkr medan ”bad- och simtomter” annanstans, i bättre omgivning, kostar bråkdelen.

        F ö tack för att frågan ställdes här så jag fick chans att igen visa på hur ekonomin i Umeå kommun hänger ihop.

  2. Urban Bengtson

    Tidigare idag skrev du om tre veckor att genomföra sparförslag Kommunfullmäktige ålagt Tekniska nämnden. Nu finns inte det med. Varför? Om det var tre veckor så är det alldeles för lite tid att föreslå och analysera. Så TN borde ju då ha sagt ifrån om för kort tid. Eller fanns förslagen framme sedan länge, så tre veckor var fel upplysning?

    Men via Google som minns åtta timmar bakåt hittade jag detta.

    ”Slut på pudeldebatt | Andreas Lundgren(s) – Bloggen
    blogg.vk.se/lundgren/2014/01/06/slut-pa-pudeldebatt/
    för 8 timmar sedan – Från kommunfullmäktiges budgetilldelning i slutet av oktober till tekniska nämndens beslut om besparingar var det tre veckor vilket krävt mycket …”

  3. Maria Skiddi

    mjaaa där slirar du , om än lite kring den totala överenskommelsen=)
    En jättegullig pudel i TV´n som såg ut som att komma åtminstone om inte från samma uppfödare så från samma hundgård.

    Såg i afton på dumburken en moderat som uttalade sig i egenskap av att vara nån i tekniska nämnden som tyckte det var OK med reklamfinansierade skittunnor?
    Men sure, blicka framåt! se möjligheterna! Man kan se ”över” skiten, eller se över SKITEN.
    Jag förstår att som en av riddarna kring rostiga rodret som ädelt står med värjan i hand å blicken fokuserad mot valmålet-det ibland slirar.

    http://www.youtube.com/watch?v=He82NBjJqf8

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Du får nog ta och läsa om vad jag skriver. Varken (m) eller något annat parti har föreslagit att en omfördelning inom tekniska nämnden är möjlig för att finansiera latrinerna. Det är det jag talar om och jag vill inte att du far med osanning om detta. Vore klädsamt om du höll dig till sanningen på din blogg.

  4. Pingback: Hög svansföring Andreas | Häxanmexan

  5. Pingback: Hundlatriner återställs | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se