Hundlatriner återställs

Tekniska nämnden, tog igår beslut om att ansöka till budgetberedningen om att nyttja inteckning i eget kapital. Kommunledningen är väl medvetna om den ansträngda situationen och från nämndens sida har vi varit konsekventa i att tillskott måste till om exempelvis hundlatriner ska kunna återställas. Detta är alltså ingen förändring från vår tidigare linje eller ”pudel” utan följer den ordning vi är överens om i nämnden.

Gator och parker har nästan 16 miljoner i besparingskrav under 2014. Glädjande visar bokslutet att vi byggt upp ett stort eget kapital så vi klarar lite mer än att enbart parera väderpåverkande åtgärder. Nyttjandet av eget kapital med 3 miljoner ger möjlighet att bromsa vissa kommande besparingar samt återställa en del av hundlatrinerna i väntan på budgetbeslut för 2015 i juni.

Detta slår ut enligt följande:

Parkunderhåll 300 tkr
Gräsklippning och papperskorgar i parkerna kommer ligga kvar på samma nivå som tidigare år.

Belysning 300 tkr
Mer frekvent underhåll av armaturer än annars planerat.

Klottersanering 300 tkr
Klottersaneringen ligger kvar på samma nivå som tidigare år.

Offentlig renhållning 700 tkr
Renhållning och papperskorgar behålls på samma nivå som tidigare år.

Hundlatriner 400 tkr
Vi återställer hälften av hundlatrinerna i detta skede. De plockades bort när budgeten lades för att kunna bevara deltidsbrandkåren i Tavelsjö.

Ospecificerat 1000 tkr
Gator och Parker ges ett tillskott för att fortsätta klara av strukturomvandlingarna.

Nämnden var eniga i sitt beslut. Budgetöverenskommelsen ligger fast i övrigt enligt plan.

 

 

2 kommentarer

  1. Erik Johansson

    Andreas
    När Peder Westerberg Folkpartiet tidigt i Januari föreslog att beslutet om hundlatriner skulle ses över var du mycket kritisk mot honom och skrev om beslutet ”Det var ett helt riktigt politiskt beslut och ingenting att be om ursäkt för.” Mindre än en månad senare har du ändrat dig, vilket är bra men en ursäkt till Peder hade varit klädsam

    Erik J

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Om du går tillbaka och läser vad jag skriver så ser du att detta följer det vi sa tidigare. Det budgetbeslut som togs i november i nämndn var ett korrekt beslut och det är också klokt när vi ser att vi går med ett visst överskott återställa en del av renhållningen. Jag har varit väldigt tydlig med att detta stora sparbeting innebär att vi noga måste följa utvecklingen och att medel måste tillskjutas.

      Det Peder gjorde var att han var ut och kritiserade samtidigt som han själv tagit ett beslut i budgetberedningen om minskade medel till nämnden. Det är helt uppenbart i budgethandlingarna att konsekvenserna för nämnden skulle bli stora och då blir det obegripligt att Peder tycker att detta är ett felaktigt beslut. Eller menar han på fullt allvar att tekniska nämnden skulle ha lagt ned deltidsbrandkåren i Tavelsjö för att rädda hundlatrinerna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se