Bra Hellner! Pinsamt Viasat!

Stort grattis till Marcus Hellner och en välförtjänt silvermedalj i skitahlon! Hellner kan nog bli farlig på sprinten med de långa sugande backar som finns vid stadion. Den som minns hans uppvisning i slalombacken i tour de ski för ett par år sedan vet ju vad han klarar av när det bär uppför.

Mindre bra är att behöva följa Viasats sändningar. Två gånger under skiathlon bröt man för reklam, mitt under dramatik ute i spåren. Helt obegripligt korkat att man ska behöva stå ut med detta. Nu har man värvat över några av SVT:s starka kort till sändningarna men det hjälper inte med Anja Pärsson, Carolina Kluft och Per Elofsson då man har sån oseriös syn på idrott i övrigt. Bryta sändningar mitt när det blir dramatik tyder på att vinstintresset går före viljan att prestera en bra sportsändning.

Det har talats om att OS och större sportevenemang ska sändas i tv-kanaler så att befolkningen har möjlighet att se detta. Men det är ju bara lögn. Reklamen dödar effektivt spänningen och möjligheten att få se hela tävlingar. Vem ska sändningen vara till för egentligen, rika tv-bolag eller befolkningen? Pinsamt agerat av ett girigt Viasat!

8 kommentarer

  1. Erik

    Jag tycker att man hitintills klarat avbrotten för reklam bra. Om man vill slippa reklam är det bara att betala 279 kr. Vad är problemet? Dock ska jag erkänna att jag saknar Anders Blomqvist och Jacob Hård. Men vår egen Per Elofsson har dock inte gjort bort sig så här långt.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Ja vi är då inte överens om att man klarat reklamen bra. Pinsamt att man håller på med dessa reklamavbrott.

  2. Roger

    Hej,
    Nu är de så här att du har två alternativ att se OS, du kollade på loppet på TV3 och får då reklam, alternativet är att du skulle sett samma lopp på Viasat Sport (betalkanal) och då sluppit reklamen helt!

    Snålheten gör att du får reklamen för du har själv valt det, punkt slut.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Så enligt dig så ska hela svenska folket behöva betala ett par extra hundralappar i månaden för att se det man förut kunde se utan reklamavbrott? Låter som ett nedköp och varför ska man behöva acceptera det.

      • Roger

        Valfrihet heter de väl Andreas? Alla bestämmer hur dom vill se sändningen ju, med eller utan reklam och inför OS så hade Viasat en kampanj där man fick testa hela deras kanalpaket gratis under OS, och sen om man inte var nöjd så kunde man lämna tillbaka det. Du har ju dessutom som kommentaren ovan säger möjlighet att betala en engångssumma på 279kr och följa os i din tv eller dator med Viaplay utan reklam, och pengarna styr ju även VEM som köper rättigheterna till OS, och nu vann ju Viasat kampen med ett högre bud än SVT, så då är det ju snarare dina politikerkollegor du ska skylla på som inte gav SVT obegränsade pengar för att säkra OS. 😉

        Viasat måste ju tjäna pengar också – precis som alla andra bolag. Vad skulle dom gjort enligt dig, köpt rättigheterna för att vara snäll och sen inte tjäna någonting på detta köp? Det är ändå ett privat företag, och

        Jag kan själv i min box välja Viasat Sport så för mig gör det inget att det är reklam på Tv3. Tv3 sände ju tidigare Hockey-VM som man tog över efter SVT, det blev livat även då men med tiden vänjer man sig med reklamen.

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Självklart måste Viasat tjäna pengar. Men för svenska tittare finns det ingenting i denna förändring från SVT som blivit bättre. Bara dyrare och sämre produktioner vilket jag inte har ”valfrihet” att välja bort. Program av nationellt intresse bör sändas reklamfritt och fritt för tv-tittarna i olika länder. OS, Fotbolls-VM etc för människor samman och då ska fattig som rik kunna se detta på lika villkor.

          • Johnny

            Fast allt har nästan bivit bättre jämfört med SVT. Viasat sänder fler timmar, på fler kanaler och på fler plattformar än nånsin förut. Den mängden sport som går i de reklam finansierade kanalerna är ju lika mycket om inte mer än det gjorde hos SVT.

            Och produktionerna är toppklass och minst lika bra som SVT vilket var förväntat med tanke på att Viasat sänder mer sport under året än TV4 och SVT ihop och har hand om evenemang som är på nivå med OS tex F1 och Champions League.

            Och med tanke på att det går lika mycket gratis sport från OS som vanligt så förstår jag inte rik och fattig argumentet. Och som nån ovan sa, reklamen har inte ens stört mitt i nåt spännande än, under skiathlonen så var det ju mitt ute i skogen dem bröt vilket betydde att folket missade 5 träd på ett varv. Hela denna debatten är pinsam både för dem som driver denna fråga och för sverige, att det ska ha tagit så här lång tid att få ett så pass stort evenemang till reklam tv är bara konstigt…

          • Roger

            Klara inte på Viasat Andreas, utan då ska väl snarare du om du tycker som du gör försöka få dina politikerkollegor att stoppa detta och tvinga dessa stora sändningar att sändas i SVT, men det är bara ni politiker som kan göra något åt de men istället klagar ni på de privata företagen. Suck!

            Såg skidskytten helt utan reklam idag i Viasat Sport och sändningen var av minst lika bra klass som den var tidigare i SVT. Är nog mest ni politiker som klagar eftersom det ni är stolta över, tv-avgiften, nu inte räcker för att behålla dessa sändningar i statlig tv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se