Politiken måste vara långsiktig

VK-debatten mellan Hans Lindberg(s) och Anders Ågren(m) förra veckan gav en ganska bra bild av hur de ledande politikerna ser på framtiden för Umeå. Att både Socialdemokraterna och de borgerliga partierna har en vilja att komma överens i utvecklingsfrågor är bra. Åsikter ska stötas och blötas, stickor och strån kan få ryka, men sen ska kraven ställas på politikerna att försöka hitta lösningar.

Det är viktigt att man bygger långsiktiga resultat. Ett bra exempel på detta är den fördjupade översiktsplanen för Umeå som antogs 2011. I den läggs grunden för att ställa om Umeå hållbart och som kommer att hålla över tid för att partierna från vänster till höger tagit sitt ansvar.

Det betyder inte att partierna är överens och inga skillander finns. Exempelvis har Socialdemokraterna och Moderaterna i Umeå diametralt olika syn på många grundläggande frågor. Moderaterna och de borgerliga partierna vill sänka skatten med 200 miljoner medan (s) hellre vill satsa på välfärden. Det finns också stora skillnader i synen på kommunens organisation där Moderaterna förespråkar sämre villkor för personalen och riskkapitalisternas fria rätt att ta över kommunala uppgifter. Något socialdemokraterna inte står bakom.

Vi som är socialdemokraternas kandidater till ny kommunledning har varit tydliga med att vi vill fortsätta samarbeta med alla som vill utveckla Umeå. Vi tänker driva en politik som syftar till att bygga långsiktiga lösningar för umebornas bästa.

 

 

 

3 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Men stoppa då omgående Nannabadbygget, som är det minst långsiktiga i stadsbyggande Umeå kanske någonsin gett sig in på. Barn/ungdoms/idrottsanläggningar har inget i ett cityträngre läge att göra med ökande trafik, sämre luftmiljö, växande alkoholomgivning, ingen samverkan med andra sporter som varit självklart i Umeås idrottsanläggningshistoria och inga utvecklingsmöjligheter samt med äventyrsbad som blivit ett mindre familjebad med vattenrutschkanor på 100 kvm stort/litet rum.

    Ingen annanstans i Sverige planeras på detta bakåtsträvande sätt, det var bättre lägen förr för bad i Umeå och är bättre för andra sporter. Tänk långsiktigt 40-50 år och ett Nannabad blir allt sämre när utvecklingen går åt motsatt håll annanstans och för övriga idrotter. Nu är det inte ens kortsiktigt planerat utan bakåtsiktigt. Se mer på min blogg idag 10/2, http://blogg.vk.se/umeas-basta/ med ritningsjämförelser.

  2. Micke

    ”sämre villkor för personalen och riskkapitalisternas fria rätt att ta över kommunala uppgifter”

    Ganska trångsynt analys. ”Riskkapitalisterna” levererar ofta högre kvalitet än en kommun utan sakkunskap. Är kontrollen mer värd än kvalitén?

  3. Erik

    En lägre kommunalskatt ger oss umebor mer köpkraft. Som i slutändan leder till mer jobb i detaljhandeln som i sin tur anställer mer personer som i sin tur kommer att betala skatt som i sin tur ger pengar tillbaka till kommunsektorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se