Vad vill Vänsterpartiet?

Har fått många frågor om Vänsterpartiets ställningstaganden kring Rådhusesplanaden.

Det Vänsterpartiet ville att tekniska nämnden skulle ställa sig bakom var en halvsida lång programförklaring där man hyllade en tidigare stadsarkitekt och krävde Apbergets uppbyggnad som det såg ut tidigare.

Vänsterpartiet har således låst sina handlingsmöjligheter i järn och kastat bort nyckeln inför återremissen i ärendet. Får man inte Apberget uppbyggt exakt som det såg ut så tänker man sätta sig på läktaren och tjura. Det är ett häpnadsväckande agerande när man själv sitter på ordförandeposten och har ett ansvar att ena nämnden.

Vänsterpartiet vägrade också konsekvent stödja våra yrkanden om en bilfri esplanad i nord-sydlig riktning. Inte heller utställningsytor för kulturliv, allmänhet och föreningsliv, själva essensen av icke-kommersiell verksamhet, valde Vänsterpartiet att stödja eller ha andra yrkanden kring. Man ville inte heller när esplanaden ska bli lummigare särskilt titta på ett trygghetsperspektiv så även kvinnor vågar vistas där. Till sist vaknade man och ville stödja Miljöpartiets starkare skrivning kring bilfri esplanad men man vägrade kategoriskt att stödja något av våra förslag.

Socialdemokraterna har lyssnat på medborgardialogen och tar sitt ansvar. Det är anmärkningsvärt att det är allliansen men inte Vänsterpartiet som tillsammans med oss vill värna kulturliv och föreningsliv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.