Kristoffersson och insikten

Läser Centerpartisten Maria Kristofferssons blogg om att det är svårt att sitta med i en regering. Kristoffersson, som satt med i den arbetsgrupp som tog fram det ökanda idéprogrammet som ville ta bort skolplikt, arvsrätt och ha fri invandring, beklagar sig om att det är svårt att bara vara 20 riksdagsledamöter i riksdagen. Men rösta på oss i valet så får vi större inflytande vädjar Kristoffersson.

När till och med Maud Olofssons och Annie Lööfs kärntrupper börjar svika i tron så vet man att det är allvarligt läge för Centerpartiet. Men fortfarande är man helt oförmögna att dra några slutsatser av sin högerpolitik. Likt den religiösa fanatikern anser Kristoffersson att om vi alla bara tror lite hårdare på salige Lööf och Timbro så öppnar sig vägen till himmelriket.

Finansminister Anders Borg(m) har dödförklarat det svenska jordbruket. Borg, den ministern som ska fördela regeringens resurser, har gått på frontalkurs med Centerpartiets själ. Centerpartiets svar? Knyta sig än hårdare till alliansen.

I onsdags besökte jag Tavelsjöcentern och talade om enskilda vägar. Som socialdemokrat känner jag igen mig i den folkrörelsetradition som finns i sättet att driva politik. Det är bra centerfolk som vill värna bygderna, fokus på att utveckla bygden än att fastna i en offerroll. Men den fina folkrörelsetradition som centern stått för har dragits i smutsen och bespottats i denna nyliberala gir partiet gjort. Det är skamligt.

Visst Kristoffersson är det smärtsamt när insikten går upp för en. Men se då till att dra rätt slutsatser innan ni är förpassade till historien.

 

 

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.