Bra besked Holmlund!

Lennart Holmlund ger idag beskedet att Rådhustorget måste byggas om så snart som möjligt, dvs redan 2015. Det är ett välkommet besked som jag hoppas övriga partier också ansluter sig till. Tekniska nämndens investeringstakt och handlingsfrihet styrs helt av kommunfullmäktiges beslut. Rådhustorget låg ursprungligen 2014 men har sedan förskjutits i omgångar till 2017. Det innebär svårigheter för tekniska nämnden att hantera olika projekt som en helhet. Självklart påverkas en sån sak som flödet till det nya stadsbiblioteket om Kulturväven färdigställs i år men torget först tre år senare.

Vill budgetberedningen tidigarelägga investeringen så är det alltså bara bra. Det möjliggör en återgång till nämndens ursprungstanke vilket var att Apberget och den demokratiska mötesplatsen ska vara en del i rådhustorgets omvandling. Det vore att föredra då en upphöjd plats som Apberget kräver mycket yta, inte minst en 20 meter lång handikappramp plus viloplatåer. Faktum är att inte ens Apberget idag uppfyller gällande krav på lutning för anslutningsrampen.

Tekniska nämnden har genomfört en dialogprocess för Rådhusesplanaden med 800 synpunkter. Detta kommer att leda fram till antagande av ett antal principer för genomförande på tekniska nämnden på torsdag. Ni som var vid invigningen av kulturhuvudstadsåret kunde se möjligheterna som finns att utveckla stråket till något helt fantastiskt.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se