Håll ut, vi är på väg

SCB:s mätning visar att Socialdemokraterna nu är uppe på 35%. Detta sker samtidigt som alliansen rasar ned till 36,8% och Europavalet visat att såväl Vänsterpartiet som Miljöpartiet och feministiskt initiativ tar mark. Regeringens kvarvarande argument om att man erbjuder ett stabilt regeringsunderlag har därmed fallit.

Alla vet att många tagit stryk och fått lida av den borgerliga politiken. Detta utan att samhällsproblemen fått en lösning.

Det är möjligt att bygga upp välfärden igen, prioritera att alla har ett arbete att gå till och möta skol- och klimatkrisen. Vi känner stödet och ska göra det vi kan för att få till en förändring.

Håll ut. Vi är på väg.

7 kommentarer

  1. Micke

    Hur många hundra miljarder har ni tänkt låna för att låssas att ni lyckas den här gången?

    Ja folk vill tillbaka till en politik där inget behovsprövas utan. Där man alltid gör vad den som är gnälligast tycker. Där pengar kastas på personer som klarar sig själva men de som inte orkar gnälla glömsbort.

    Ne det ända som kommer hända med er i styre är en ny ekonomisk krasch!

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Det stämemr int. Det är inte Socialdemokraterna som lånat för att finansiera sin politik. Det är de fyra borgerliga partierna som tagit det upparbetade överskotten och vänt till underskott. Socialdemorkaterna har snarare varit garanten för en ekonomi som går ihop.

      • Micke

        Göran Persson har själv uttalat sig och sagt att det där är en taktisk retorik. Man utvecklade undertiden han satt i partistyrelsen. Man viste mycket väl att de inte stämde. Men säger man något nog många gånger. Så tror folk att de är sant. Ungefär som ert nya uttryck relativ fattigdom.

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Det där stämmer inte. Dessutom är relativ fattigdom inget begrepp som socialdemokraterna kommit på.

          • Micke

            Det är en socioekonomisk term ni fört in i svensk politik. För att försvara tesen. ”De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare”. Dock har de farttiga blivit färre. Så ni måste trixa med orden.

            Ni har i runda slängar lånat 900 miljarder. Dessutom hetsade både Holmlund och Socialdemokrater i riksplanet om att man nu i senaste krisen skulle låna mer. Vad säger ni om det idag? Det mest skrämmande med er lånehistorik är att nu lånat mycket i högkonjunktur. Ska ni vara er vana trogen så kommer ni låna kommande mandatperiod för att ge skenet att Sverige går bättre med er vid rodret. Men det är alltså inte det vi kan vänta oss?

  2. LenaAndersson

    Problemet är att Socialdemokraterna röstade med Alliansen när slaveriet återinfördes i Sverige från och med 1 juli 2013 då arbetslösa som måste komplettera med försörjningsstöd tvingas till förnedrande oavlönad samhällstjänst åt kommunerna, åt Viva resurs i Umeå, där dessa arbetslösa tvingas tjäna ihop till mer än sitt eget försörjningsstöd eftersom försörjningsstödet är betydligt lägre än vad motsvarande avtalsenliga heltidslön för deras utförda heltidsarbete skulle motsvara! Höjt tak i a-kassan minskar inte antalet arbetslösa som tvingas leva på det förnedrande försörjingsstödet eftersom de som idag slår i taket ändå får för mycket för att dessutom beviljas försörjningstöd och belönas/bestraffas med dess tillhörande oavlönade samhällstjänst, som är detsamma som slaveri även om det idag kallas för ”praktik”! Att tvingas skriva in ”Viva Resurs” i sitt cv innebär att chansen att få ett jobb minskar kraftigt eftersom ”Viva resurs” innebär en varningssignal till arbetsgivare att denna person lider av något allvarligt problem eftersom denne är utsatt för socialtjänstens, Viva resurs, tvångsåtgärder!
    Socialdemokraterna innebär alltså ingen som helst förbättring för de arbetslösa…, utan hoppet står till att V och Mp och F! kan pressa S till ett mänskligare samhälle!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se