Moderat smutskastning

Moderaterna har nu då på allvar satt igång det Aron Etzler i sin bok kallar ”Reinfelt-effekten”. Det vill säga underminera och ifrågasätta motståndarens trovärdighet för att ställa sig själv i bättre dager. Det handlar inte om politik, enbart att framställa sig själva som mer regeringsdugliga.

Nu är det Miljöpartiet som efter framgångarna ska attackeras och vändas och vridas på. Moderaterna vet att Stefan Löfvén och socialdemokraterna inte är lätta att rå på och då läggs fokus på att skjuta Miljöpartiet i sank. För att därigenom indirekt hoppas att det spiller över på oss.

Den som är minnesgod vet att det här är precis det Moderaterna gjorde för ett par månader sedan med Vänsterpartiet. Då man slutade debattera med socialdemokraterna efter kollapsen för skolpolitiken och istället ville debattera vinst i välfärden med Vänsterpartiet. Större kontrastyta kallade man det då. Men taktiken var detsamma.

Så otroligt fattigt.

Så otroligt genomskinligt.

Om regeringen ägnade sig åt att se till att få ned arbetslösheten och möta klimatkrisen istället så skulle Sverige må betydligt bättre. Men det klarar man inte av och då återstår bara smutskastning och misstänkliggörande.

De Nya Moderaterna är sannerligen ett ihåligt projekt.

2 kommentarer

  1. Pingback: Mp står ensamt | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se