Mp står ensamt

Som jag tidigare skrivit om så befinner sig Miljöpartiet hastigt och lustigt i valrörelsens absoluta mittpunkt. De borgerliga partierna har nu inlett ett fullskaligt angrepp på partiet i syfte att slå sönder all trovärdighet efter framgångarna i EU-valet.

Upprinnelsen till detta är det usla opinionssiffrorna för de borgerliga partierna. Socialdemokraterna har tvingat tillbaka alliansen i skolpolitiken och har större förtroende i att kunna skapa arbete. Skandalerna med giriga riskkapitalbolag i välfärdssektorn har gjort att allt fler fått nog av att förskolebarn utan tänder tvingas äta knäckebröd för att ägarna tagit pengarna själva.

Så nu återstår bara smutskastningen. Man har identifierat att Miljöpartiet tar blocköverskridande väljare och vill med sin kritik smutskasta Mp för att få detta att spilla över på Socialdemokraterna. Man vill helt kringå debatten med Socialdemokraterna tills MP nedgjorts för att sen skjuta Löfven i sank med frågan om hur han tänkt sig samarbeta med mp som är så oseriösa. Tror ni mig inte? I dagens Aftonbladet bekräftar de själva att detta är taktiken!!! Eller varför inte bara följa ytterst partilojala Edward Riedls(m) bloggande?

Detta har inget med politiska förslag att göra. Det handlar enbart om att misstänkliggöra motståndarnas regeringsduglighet för att framstå själv i bättre dager. Man kommer inte åt (s) och då hackar man på någon annan även om vi går fram som eget regeringsalternativ.

Men Aftonbladet har dock ett fel i sin artikel. Detta är ingen nyuppfunnen krisåtgärd utan samma metod man använt de två senaste valrörelserna. 2006 var Göran Persson gammal och trött och hade ju svikit arbetarrörelsen för att köpa en herrgård. I valet 2010 saknade Mona Sahlin regeringsduglighet och hade dessutom en handväska köpt på Gucci. Oj minsann, ingen socialdemokrat av folket det inte.

Så Reinfelt vann. Det är exakt denna metod Nya Moderaterna nu hoppas ska ge en tredje valseger. Reinfelt-effekten kallas metoden för övrigt. Vi har därför hela tiden varnat för en smutsig valrörelse.

Miljöpartiet kommer nu ensamt att få ta emot hela tyngden i attackerna från alliansen. Jag ser att Jabar Amin(mp) gått till motattack bemöter några av påståendena här och här.

Miljöpartiet får naturligtvis svara för sin politik själva. Det lägger jag mig inte i. Men man gör klokt i att förbereda sig för en lång belägring. Det bästa sättet att möta detta vet vi av erfarenhet är att fortsätta prata politik och om vart Sverige är på väg. Klimatkrisen, arbetslösheten bland unga och haveriet i skolpolitiken kräver faktiskt politiker som vill något mera än att sitta på arslet.

 

2 kommentarer

  1. LenaAndersson

    Ni Socialdemokrater verkar inte förstå exakt hur extremt urusla förhållanden många heltidsarbetande åt kommunerna, inklusive Umeå kommun, har det! Från och med 1 juli 2013 så tvingas de som måste komplettera med försörjningsstöd redan efter 3 månaders arbetslöshet in i Fas 3 -liknande slaveri, oavlönad samhällstjänst, där de tvingas arbeta heltid utan lön! Verksamheten på exempelvis Umeå kommuns Viva resurs bemannas alltså inte enbart av långtidsarbetslösa eller personer som kommer tillbaka från längre sjukskrivningar, utan väldigt många är unga som bara varit arbetslösa max 3 månader och detta för dem är den första, inte den sista åtgärden för de långtidsarbetslösa som om det någonsin vore ok för samhället att ge upp ansträngningarna att hitta jobb med LÖN, där de utför helt vanliga riktiga arbetsuppgifter som kommunen tjänar pengar på! Försörjningsstödsstagare är idag inte en utgift utan ska tvingas bli en inkomst för kommunen, där de tvingas arbeta ihop till betydligt mer än sitt eget försörjningsstöd eftersom försörjningsstödet är betydligt lägre än vad en avtalsenlig lön motsvarande deras heltidsarbetsinsats skulle vara! Dessa kommunala SLAVAR har alltså inte ens rätt till LÖN eller sommarledighet/semester, och de har inte rätt att organisera sig fackligt…, de har alltså inga som helst rättigheter alls och tvingas leva under ständigt indirekt dödshot i form av hot om indraget försörjningsstöd, försörjningsstöd är ite LÖN, vilket innebär svält som hemlös! Umeå kommuns verksamhet inom ”Viva resurs” och dess ”Returbutiken” gör alltså mer skada än nytta då den förnedrar och bryter ned de arbetslösa, och att tvingas skriva in just ”Viva resurs” i sitt cv innebär i praktiken detsamma som att skriva in ”oanställningsbar” eftersom verksamheten påstås vara avsedd för långtidsarbetslösa… som inget företag vill anställa trots att verksamheten från och med 1 juli 2013 drabbar alla arbetslösa som tvingas komplettera med försörjningsstöd, eftersom GOLVET inte TAKET i a-kassan är för lågt, redan efter MAX 3 månaders arbetslöshet!
    Läs gärna dessa berättelser från Sveriges lagliga slavar i Fas 3/”sysselsättningsfasen”: http://www.corren.se/ekonomi/fler-an-nagonsin-i-fas-3-7005069.aspx http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/sa-tycker-arbetslosa-om-fas-3-6974104.aspx http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/det-har-ar-forvaring-inte-aktivering-7024221.aspx http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/fas-3-da-borjade-det-ga-bakat-7024226.aspx

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Tack för dina synpunkter. Nej Fas 3 ska avvecklas, det är den politik vi driver på nationell nivå. Den regeländring som gjordes i lagstiftningen 2013 har (s) i Umeå drivit igenom en tolkning av i socialnämnden som reducerar risken för människor att utnyttjas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se