Rådhusparken invigd!

I dag invigdes nya Rådhusparken i Umeå. Parken var omedelbart välbesökt, besökarna av parken kunde också skymta hur årstidernas park bort mot kyrkbron så sakteliga växer fram.

Nu börjar visionen om att bygga en attraktiv sammanhängande parkmiljö i centrala Umeå förverkligas. 2013 broparken, 2014 rådhusparken och första etappen av rådhusesplanaden, 2015 årstidernas park.

Som politiker i tekniska nämnden med ansvar för just Umeås parker vill jag rikta ett stort tack till personalen vid kommunens avdelning gator och parker. Det här har varit ett arbete som dragit ut på tiden med överklagningar men resultatet har blivit väldigt bra. Parkchef Anna Flatholm och alla övriga medarbetare som varit direkt involverade i projektet har gjort ett kanonjobb.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

 

Rådhusparken

 

6 kommentarer

  1. Lennart Forsberg

    Säga vad man vill om den nya parken, men det är uppenbarligen en park för Umeås unga. Där ska man inte sitta och mata duvor, där ska man tydligen ligga i rustika bänkar och lapa sol.

    Äldre människor kommer inte att göra sig det besväret. För dem ligger andra parker bättre till, parker med funktionsdugliga soffor att sitta och småprata i. De gamlingar som vill ligga på latsidan, lägger sig knappast på stan.

    Visst ligger det något i det?

  2. Urban Bengtson

    Gator och parker har försökt göra bra jobb i fråga om Nannabadbygget. Tidigt markerade man svårigheterna med trafiken och med tydliga pekpinnar till politiken. Men ingen politisk fingertoppskänsla att lyssna till kommunexpertisen. Så lite lyssnande att politiken bestämde att detaljplanearbetet (som hann ut och visades en gång för allmänheten) avbröts och därmed ingen slutförd, och kritisk, trafikutredning. Varför ena gången hylla Gator och parker och andra gånger inte bry sig? Och för Nannabad handlar det om säkerhet för alla barn och ungdomar liksom trygghet för föräldrar. Där nu ni i Tekniska nämnden blundat och blundar för dessa så viktiga miljöaspekter.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Det är helt felaktigt det du skriver Urban. Nämnderna har olika uppdrag enligt reglementena.

      • Urban Bengtson

        Vad menar du med detta om olika uppdrag och felaktigt för mina påståenden kring blundande av säkerhet i trafiken för barn och ungdomar? Har inte Tekniska nämnden något ansvar här? Om nej, var ligger det politiska ansvaret då?

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Det är byggnadsnämnden och inte tekniska nämnden som hanterar bygglovsärenden i Umeå kommun.

          • Urban Bengtson

            Men Tekniska nämnden är väl ansvarig för Gator och parkers meningar och informerar väl TN?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se