Vi minns Utöya

Idag är det exakt tre år sedan tragedin på Utöya. SSU Umeå anordnar idag en manifestation klockan 18.00 på Rådhustorget. För att minnas och för att signalera att vi inte kan att vika ned oss för rasisim och främlingsfientlighet. Välkommen att delta.

4 kommentarer

  1. gerd

    Men hallå!! Måste ni politiker göra allt till rasism. Dådet i Norge var vad jag vet riktat mot Socialdemokraterna. Först genom att galningen sprängde regeringsbyggnaden och sen socialdemokraternas ungdomsförbunds läger på Utöya. Fast med nutidens toppanalyser, visst var det Putins fel det som hände i Norge?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Jaha och varför var det riktat mot Socialdemokraterna då tror du?

      • gerd

        Sen kommentar beroende på att jag var säker på att du inte skulle ta in min.
        Så här ser jag det. Galningen var ju högermänniska som uppenbarligen hatade socialdemokrater. Det har vi ju även sett i Sverige, främst riktat mot Olof Palme. Att hata ett politiskt parti kan man väl ändå inte säga är rasistiskt eller främlingsfientligt. Då är vi nu alla mer eller mindre rasister. Jag avskyr Annie Lööf och hennes partiledarkompisar i nuvarande regering. Jag tror att ni som jobbar politiskt måste börja sansa er. Det finns många andra frågor än rättigheter för alla människor som vill hit och hbtq människor att arbeta med. Ni ser inte skogen för alla träd tyvärr.

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Du har fel i detta. Ja attacken var riktad mot Socialdemokraterna. Men anledningen enligt Breivik var att arbeiderpartiet inte stod upp mot invandring och islam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se