Timbro-pengarna gör nytta

Centerpartiets Annie Lööf ställer sig bakom moderaterna och avvisar allt stöd till en blocköverskridande regering. Detta är naturligtvis inte oväntat.

Under lång tid har högertankesmedjan Timbro gödslat sina pengar på Centerns ungdomsförbund(CUF). Det handlar om att bedriva lobbyarbete och opinionsbildning och man har steg för steg vridit CUF i nyliberal riktning. Fredrik Federley och Annie Lööf(då Johansson) var i CUF de främsta företrädarna för denna nyliberala omdaning.

Utifrån Annie Lööfs uttalanden är hon beredd att låsa Sverige fast i förödande blockpolitik för att till varje pris hindra Socialdemokraterna. Tacka Timbro för Centerpartiets omvandling till högerparti. Men nu gäller det att samtliga partier bjuder till för att Sverige får en stabil regering. Kom igen nu.

6 kommentarer

  1. LeBe

    Vad som är intressant är att hon är så låst av sin egen retorik och sina tankar att hon inte lyssnar på ”her Masters voice” då det börjar komma propåer från näringslivet att acceptera valresultatet och börja bedriva en pragmatisk politik. Detta gäller ju inte bara centern utan åxå övriga borgliga partier.

  2. Erik

    Jamen Andreas, vad menar du egentligen med att bjuda till? Antar att det är att acceptera den budget som S och MP och till viss mån V tar fram. Eller hur tänker och vill du? Nu snackar vi politik och inte avtalsrörelse inom LO och IF Metall. Vilka eftergifter vill ni egentligen ge till Alliansen?

      • Christian

        Problemet tror jag ligger lite i att man under valrörelsen har varit väldigt självsäker i retoriken från S om regeringsbildning, så när resultatet inte blir som man tänkt sig så blir det självfallet lite spänt att då komma och vädja om motståndarnas ”ansvar”. En mer ödmjuk hållning från alla håll och kanter för att tona ned blockpolitiken skulle kunna ge mer utrymme till pragmatiska lösningar.
        Sen att man tror att det skulle funka att tiga ihjäl SD när det inte fungerade förra valet är ju så genant så man undrar vad partiernas valstrateger har för kompetenser. Blir det samma tigande nästa val så har väl SD 20-25 % nästa gång. Farligt det där!

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Sverigedemokraterna behöver inte mer uppmärksamhet men däremot deras väljare! Det handlar om att fler måste i arbete och stärka skyddsnäten så fler upplever att samhället är till för alla.

  3. Pingback: Samma läge som efter 2010 varför är alla så hetsiga?? | Mattias Larsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se