Skamligt av världssamfundet

De kurdiska trupperna i Kobane kämpar för sina och civilbefolkningens liv mot Islamiska staten(IS). Man saknar tunga vapen och pressas tillbaka av IS som bla har stridsvagnar. IS med sitt ursprung i Al Qaida i Irak riskerar snart att behärska hela den långa gränsövergången mot Turkiet. Det dömer ytterligare hundratusentals människor till sitt öde.

Medan detta sker så står omvärlden och tittar på. USA och en del andra länder bombar IS men det är otillräckligt. Kriget mot terrorn blev något annat när terrorn började ta formen av ett utropat kalifat. Det kurdiska folket och olika minoriteter döms till förslavning och död för att ingen gör något. Och det kommer inte att bli lättare att besegra IS senare, för att besegras måste dom.

Vi måste tala klarspråk om det som sker oavsett hur besvärligt det blir. Detta är inget annat än folkmord och etnisk rensning. Det är skamligt att vi har ett världssamfund som är så handlingsförlamat. Världen och Sverige måste ta ställning för de som inte hörs. Hjälp kurderna nu!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se