Stöd till tjejjouren

Unga 14-enkäten visade att skillnaderna är stora i hälsa mellan unga tjejer och killar i gymnasium och högstadium. Tjejer upplever större otrygghet, inte minst i det offentliga rummet, och är mindre nöjda med sina egna kroppar. Var fjärde ung tjej är missnöjd med sin kropp mot var tionde kille.

Unga 14 enkäten visar att vi har stort behov av att arbeta vidare med jämställdhet både på systemnivå som i förebyggande arbete. Det offentliga rummet måste utformas utifrån ett trygghetsperspektiv och vi måste fortsätta stärka unga tjejer som individer. Det senare behöver inte alltid bedrivas genom det offentliga utan också genom att stötta föreningslivet.

Socialdemokraterna har därför idag i jämställdhetsutskottet drivit igenom ett inriktningsbeslut om extra stöd på 60 000:- kronor till tjejjouren. Nästa utskottssammanträde ska det formella beslutet tas. Utifrån detta vill vi förstärka arbetet ute på skolorna och arbeta med attitydförändrande och stärkande åtgärder riktade direkt mot unga tjejer. Vi är glada att resterande partier i jämställdhetsutskottet ställde upp på initiativet och står enade med oss.

Andreas Lundgren(s)
kommande ordf, individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se