Riv upp lex laval

Sverigedemokraternas besked om att man tänker fälla regeringen har mötts med bestörtning. Det talas om praxis att bara rösta på sitt eget förslag men det är ganska litet värt egentligen. Missförstå mig rätt, det är bra med ordning och praxis, men så länge det inte är förbjudet finns det alltid oseriösa politiker som ser sin chans att ställa till problem.

Det är helt felaktigt att ge alliansen skulden för att man vill rösta på sitt eget förslag. Nog för att alliansen bär ett ansvar för sitt hårdnackade motstånd mot att bryta blockpolitiken men det är trots allt regeringens ansvar att skapa en majoritet för sin politik.

SD är likväl i sin fulla rätt att bete sig som det rasistiska och populistiska parti man är. Massiv kritik mot pensionärsorganisationerna och totalt svek mot löntagare i arbetaryrken bekommer dem inte. Men det kanske finns det som gör det.

Socialdemokraterna bör visa väljarna vad SD är för parti. Återremittera budgeten, skärp konfliktlinjen inför ett nyval och krydda det hela med det som borde gjorts från början, nämligen riv upp den djupt orättvisa lex laval-lagen. Även om det är svårt så skulle en förändring kraftigt minska möjligheterna för utländsk arbetskraft att komma till Sverige och konkurrera ut jobb genom att tvingas till låglönejobb. Svenska avtal som gäller i Sverige innebär mer skatteintäkter stannar här, bättre villkor för arbetare och en schysst konkurrens.

Det skulle bli mycket intressant att se SD välja bort både detta och satsningar på pensionärer för att få igenom sin vilja att ställa till oro i det politiska systemet. Det bästa sättet att få rasistiska partier att bekänna färg inför folket är som vanligt hederlig arbetarpolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se