Vräkningar av barn

Västerbottens kuriren gör idag en granskning av vräkningar av barnfamiljer i Västerbotten under 2014. Den tidigare socialnämnden, och nuvarande Inivid- och familjenämnd som övertagit ansvaret för ifo-verksamheten efter valet, ser detta som en prioriterad fråga. Politiken har varit tydlig med att barn inte ska vräkas och kommunens personal arbetar på ett bra sätt efter denna instruktion med stöd till den enskilda familjen. Kommunfullmäktige har vidare antagit detta som sin riktlinje vilket visar den tyngd kommunen lägger i att detta ska fungera.

Sen är det så att det finns omständigheter som komplicerar detta arbete och visionen om noll vräkta barn. Det kan handla om störningar där hyreslagen träder in eller omständigheter där kommunen inte har full vetskap om hela förloppet. Det är dock viktigt att veta att i Umeå kommun skedde inga vräkningar av barn under 2014 där barn ställdes på bar backe utan ett hem.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.