Nya Tiders arbetsmetoder

för någon vecka sedan kom jag i kontakt med tidningen Nya Tider som på wikipedia beskrivs som högerextrem. Detta är den tidigare partisekreteraren för nationaldemokraterna Vavra Suks tidningsprojekt och man ville få en kommentar kring mitt blogginlägg om Henrik Agerhälls attack på Daniel Nyström. Min poäng med det blogginlägget var att sverigedemokraten Agerhäll borde ägna mer tid åt att fundera över sina egna tillkortakommanden än att angripa andra nämndemän, i detta fallet vänsterpartisten Daniel Nyström.

Det här tyckte i alla fall Nya tider var en viktig nyhet och ville intervjua mig. När jag väljer att avstå från ytterligare kommentarer får jag följande sms från en journalist vid Nya tider:

”Jag har frågor som kräver svar är jag rädd. I den kontext jag tar upp dem riskerar dina yttranden på bloggen annars att framstå som okunniga, inkonsekventa, hycklande och inbilska. Vill gärna ge dig chansen att förklara dig”

Detta skriver alltså en ”journalist” till mig som förtroendevald. Jag antar att jag ska vara tacksam för möjligheten ”att förklara mig”. Ett sådant sms säger samtidigt rätt mycket om den pressetiska inramningen hos redaktionen på Nya tider.

Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se