Is i magen, Svensson!

En medborgare hörde av sig med anledning av mitt inlägg om Hagamannen.

– Visst är det konstigt hur värderingarna ändrats i samhället? sa medborgaren. – Nu tänker jag inte på öppen rasism, utan har inte samhället blivit knasigare?

Jo självklart har samhället blivit knasigare och det är faktiskt inte det minsta konstigt. Efter 8 år med alliansen har samhället dragits isär. Skatterna har sänkts med 150 miljarder och allt fler får klara sig själva. När samhället inte hänger ihop skapas ett vakuum och människor börjar själva leta lösningar. En rustar sig för ojämlikhet och flyttar in i en gated community eller placerar sina barn i den där fristående skolan som lovar ordning och reda. En annan tänker att Sverigedemokraterna har lösningen och börjar skriva anonymt i sociala medier. En tredje tycker att socialdemokratin är mossig och vill ha lite variation.

Men allt det där är bara återvändsgränder. Det stora samhällsproblemet i Sverige handlar om fördelningen av resurser. Money talks my friend. Och vad gör du åt det?

Sverige är så ofantligt rikt men i stadig takt förskjuts allt mer till den rikaste procenten. Svensson, du blir lurad brallorna av medan de rika göder sig ännu rikare. Sen kanske du funderar på om det ens är lönt att rösta eller göra motstånd? Ja skit i det du och se mattan dras bort steg för steg under dina välfärdsförmåner.

Nu är verkligen inte tid för splittring utan för sammanhållning och is i magen. Regeringen är på väg med reformer för att stärka upp välfärd och sätt folk i jobb. Ställ krav på att de sköter sitt jobb och nu levererar det man gick på val till. Börjar det svaja i att nå EU:s lägsta arbetslöshet så ryt till. Men säg nej till sköt-dig-själv-och-skit-i-andra samhället.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

En kommentar

  1. Göran Jonzon

    Tiderna förändras och vi med dem.
    Klasskillnaderna går inte längre i samma gamla hjulspår som du hänvisar till.
    Idag är den tydligaste segregationen inte mellan ”dem som har och de som inte har” i meningen kapital, utan snarare mellan de som har utbildning och de som saknar sådan.

    Med eller utan borgerligt styre har samhällsorganismen blivit mer och mer komplicerad.
    Det är en ständigt pågående process som ingen sosse i världen lyckats stoppa. Byråkratis utveckling går autonomt och kan varken lastas regingar av vänster eller högersnitt.

    Vi har fått ett A- och ett B-samhälle där somliga är starkt eftertraktade på arbetsmarknaden, medan andra driver runt dagarna i ända. Detta ser människor med röstsedlar och det är en given utgång att det blir reaktioner mot vad som upplevs som orättvist. Är det inte dags även för en gammal gråsosse att våga börja ta in nya intryck och uppgradera gamle Marx till en modernare ideologi som bättra passar mot verkligheten 130 år senare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se