Skilda världar

Medan den s-ledda regeringen presenterat sina reformer i budgeten så har Centerpartiet haft stämma i helgen. Det är verkligen skilda världar när det gäller hur man ska se på samhällets utmaningar.

Regeringen gör stora satsningar på klimatutmaningen, skolan och välfärden. Ett av flaggskeppen är miljösatsningarna, 4,5 miljarder till klimatarbetet varav en fjärdedel av det till utvecklingen av solceller. 2 miljarder till ökad bemanning i äldreomsorgen följs av sänkt skatt för pensionärer för att sluta skatteklyftan till löntagare som alliansregeringen införde.

Centerpartiets nya giv handlar om NATO-medlemskap och att ta bort anställningstrygghet. Löntagare är för trygga anser man och föreslår att turordningsreglerna inte längre ska gälla. Dessutom är fackföreningarna för starka, så sympatiåtgärder måste begränsas. Aldrig tidigare har ett svenskt parti velat göra så omfattande intrång i den svenska modellen.

I vanliga fall skulle fler reagera över förslagen men högervridningen inom Centerpartiet har gått så långt att ingen längre orkar lyfta på ögonbrynen. Otrygg arbetsmarknad? Gör den lite otryggare! Militär upprustning? Gå med i en militärallians! Oseriösa riskkapitalbolag i välfärden? Ge oss fler att välja bland!

Ja det är skilda världar i svensk politik. Och utanför mitt fönster är det höst.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se