Ansvarslöst så det förslår

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor(kd) meddelade för en stund sedan via massmedia(!) att man vill driva igenom en regeringskris under 2016. Man vill att alliansen lägger en gemensam budget nästa år och detta kommer naturligtvis att stödjas av Sverigedemokraterna som redan aviserat att man vill fälla den rödgröna regeringen.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra(m) är inte oväntat mycket irriterad över detta då svarte petter hamnar i Moderaternas knä. Moderaterna lämnade snabbt decemberöverenskommelsen efter Kristdemokraternas utspel just för att slippa hamna i kläm, men nu dras man dit igen av Ebba Busch Thor. Anna Kinberg-Batra har nu att välja mellan att genomdriva en regeringskris eller att upplevas som en svikare av egna väljare. Det är naturligtvis ett väldigt oschysst läge för Moderaterna och det var just det här spelet med att kasta en het potatis mellan sig som decemberöverenskommelsen skulle få stopp på.

Kristdemokraternas agenda är fullständigt ansvarslös. Alliansen håller nu på att driva in Sverige i en regeringskris mitt under ett av de allvarligaste utmaningarna för nationen sedan andra världskriget. Det värsta är att det enda Busch Thor kommer uppnå med detta är en av två saker. Antingen utlyses regeringskris och nyval med troligt utslag samma styrkeförhållanden som tidigare och inget block når egen majoritet. Då ska Sverige styras med passivt stöd av Sverigedemokraterna. Eller så innebär detta att blockpolitiken faller samman och Sverige får en ny mittenregering som Löfven föreslog i december, vilket innebär att blockpolitiken försvinner. Något annat alternativ är svårt att se och vad ett högerparti som Kristdemokraterna tjänar på det är en gåta.

Andreas Lundgren(s)

En kommentar

  1. SixtenJonsson

    Nu finns det hopp om att stoppa allas dessa skattehöjningar som drabbar jobbskaparna och unngdomrna som nu varslas i stor omfattning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se