Folkbladet och bilder!

Idag hände något fantastiskt. Vi hade presskonferens med anledning av att regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården, Cecilia Grefve var på besök i Umeå.

Efter presskonferensen frågade Folkbladets reporter om de fick ta lite bilder på mig och Moa Brydsten(s). Man ville ha bilder både där vi såg glada ut och mer allvarliga ut för att fylla ut sitt bildarkiv. Det var verkligen bra gjort av Folkbladet! Under lång tid har de lokala tidningarna använt en bild på mig tagen i en korridor 2013, håret står åt alla möjliga håll och bilden är tagen snett underifrån som ger en riktig ”pampfaktor” samtidigt som jag hånler lite grann. Den har ibland använts när det handlat om tuffa reportage inom enskildas besvikelse över socialtjänsten vilket ger helt fel signaler. Människors svåra öden är inget jag står och hånler åt.

Jag har tidigare kritiserat media och Folkbladet för att använda personbilder som inte överensstämmer med vad den intervjuade vill förmedla i reportage. Nu visade man att man är en seriös tidning och tar den här frågan på allvar. Därför vill jag skicka en eloge till tidningen idag.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se