FLASH! Överenskommelse klar

Idag kunde Margareta Rönngren (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande och Leif Hognert, Kyrkorådets ordförande, ta i hand och skapa ett samarbete om stöd till utsatta EU-medborgare.
Dialogen har förts mellan kommunen och Umeå Pastorat sedan i höstas. Umeå Pastorat företräder ett nätverk inom ideell sektor med 11 andra aktörer.
Grundstenarna i överenskommelsen är att stärka förmågan till försörjning för målgruppen utifrån stöd till vistelse med en prioritering för barnfamiljer. Överenskommelsen sträcker sig fram till 15 maj 2017.
– Jag är oerhört nöjd över att vi i samarbete kommit fram till en långsiktig helhetslösning med stöd till utsatta EU-medborgare säger Leif Hognert, kyrkorådets ordförande i Umeå Pastorat. Den inriktning som vi kommit överens om skapar bättre livsförutsättningar för målgruppen, poängterar Leif Hognert.
– Det känns verkligen bra att vi äntligen kommit överens om en helhetslösning. För mig har det varit viktigt att barnfamiljerna prioriterats säger Margareta Rönngren (S).
Ärendet kommer att hamna på Kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdag för beslut
Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se