Vad menar Westerberg?

Peder Westerberg(L) går nu ut och säger att han värna mindre barngrupper i förskolan och ifrågasätter retoriskt att socialdemokraterna i Umeå skjuter upp målet om 15 barn/genomsnitt i förskolan.

Okej men låt oss då fråga en sak. Liberalerna i Umeå la med sina allianskompisar en budget för 2016 som innebar 16,5 miljoner mindre till För- och grundskolenämnden än Socialdemokraternas förslag. Detta är fakta. Även om Liberalerna la ut en central lönereserv så hade skolan tveklöst haft betydligt mindre pengar i år till mindre förskoleklasser om Westerberg fått bestämma. Hur går då detta ihop med att säga sig vilja satsa på mindre grupper i förskolan? Svaret att det gör det naturligtvis inte. Det är bara tomma ord. Liberalerna har inte heller haft några andra idéer än majoriteten i För- och grundskolenämnden på hur man ska nå målet om 15 barn/barngrupp i genomsnitt.

Vi har sett detta förut från Westerberg. Den gången gällde det att han sa sig vilja satsa på städning av kommunens lokaler när verkligheten visade sig vara tvärtom. Man häpnar.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

En kommentar

  1. Lelle

    Westerberg far dit vinden blåser och han säger sig vilja göra mera av allt men har inte pengar till någonting inte ens det som ligger i deras budget där de alltid ränknat intäkter som inte finns

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se