Fler lägenheter till våldsutsatta

Vi börjar nu se effekter av de kraftiga prioriteringar vi gjort av våldsutsatta kvinnor inom Individ- och familjenämnden. Socialdemokraterna har drivit igenom två helt centrala beslut som nu börjar få stor effekt. För det första har vi fått loss fler lägenheter till bosociala ändamål från AB Bostaden som kommer kvinnofridsmottagningens snabbspår till del.

För det andra är att vi också ökat möjligheten till sökningar på Bostadens olika bostadsområden. En ökad flexibilitet gör att vi kan placera våldsutsatta kvinnor snabbare och i passande områden.

Sammantaget gör detta att vi ser klara förbättringar. Under första halvåret 2016 har lika många kvinnor fått ny bostad via kvinnofridsmottagningen och kunnat lämna sina män som under hela förra året. Det är en viktig markering och bra att samhället tar sitt ansvar. Nämnden har också agerat när det gäller lägenhet för så kallade sociala kontrakt(som inte går via kvinnofridslinan) att våldsutsatta i nära relation ska tillsammans med barn som inte kan bo hemma vara högst prioriterade.

Det som nu saknas i boendekedjan är ett skyddat boende för att komplettera kvinnojourernas viktiga verksamhet. Med det på plats kommer vi få en ökad flexibilitet och erbjuda ett mer professionellt stöd. Utredningsuppdrag är lagt från nämnden på detta.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se