Viktig första seger

Regeringen har meddelat att man backar om forumleringen till försäkringskassan att bryta utvecklingen av ökande timmar i personlig assistans. Att det kunde bli så anades redan för ett par veckor sedan med statsrådet Åsa Regnérs svävande försvar i Agenda. I regeringens iver att reformera personlig assistans har man klivit rakt ut i ett minfält och dragit på sig kritik från alla håll. Att man nu tar sig ur den värsta hagelstormen är naturligtvis helt nödvändigt.

Detta är en viktig seger för funktionshinderrörelsen. Men nu gäller det att inte nöja sig med det här utan att fortsätta trycka på den statliga nivån. Risken är stor att nödvändiga förändringar begravs i nya utredningar som pågår år efter år utan att leda till förändring. Det har vi sett regeringar göra oavsett partifärg under tiotalet år.

Nya volymer utredningar kommer inte lösa det alla vet är nödvändigt, som att snarast lösa ut frågan om huvudmannaskapet och få stopp på byråkratin. Till det behövs det snarare mod att ta fram lagförslag och lägga på riksdagens bord.

Staten har skapat ett system som med ena handen jagar minuter hos den enskilde och som innebär stora problem för kommuner, små anordnare och personal. Ett system som med andra handen enbart gynnat den som vill plocka ut så stor vinst som möjligt men gör alla andra till förlorare. Nu behöver detta åtgärdas.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.