Stöd till våldsutsatta

Vid Individ- och familjenämndens sammanträde 25 januari så förstärkte vi stödet ytterligare till våldsutsatta. Vi avsätter ytterligare 170 000:- kronor till kvinnojourens verksamhet, vilket är den största höjningen av stödet på många år.

Det här ska ses som en markering att (s) än mer stöttar upp motkrafter mot våldet och ge förutsättningar att fortsätta sin verksamhet. Parallellt med detta pågår inom nämnden för fullt översynen av skyddade lösningar för våldsutsatta och arbetet med en kommunövergripande handlingsplan för att nämna en del.

Det vi dessutom vill göra är att undvika att stödet minskar över tid. Detta är något jouren själv efterlyst och nu ska vi få till en årlig indexuppräkning av bidraget som ges på treårig basis. Nämnden biföll socialdemokraterna och miljöpartiets tilläggsyrkande om detta.

Sen kan man alltid önska att mer pengar fanns att tillgå men vi har en rad sociala föreningar och organisationer som också gör ett stort arbete och behöver ekonomiskt stöd, som Öppen gemenskaps kvinnojour. Onsdagens beslut om prioritering av stöd till våldsutsatta är dock i rätt riktning och socialdemokraterna kommer återkomma med fler förslag under året.

Andreas Lundgren(s)
Ordförande Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se