Nordfront och judiska föreningen

Nya klistermärken från nazistiska Nordfront på judiska föreningens lokaler i Umeå.

I fortsättningen varje gång Nordfront sätter nya klistermärken på judiska föreningens lokaler kommer jag dela artiklar om det judiska folkets historia under kriget. Ur massan av sex miljoner mördade låter jag motståndet tala och livsöden kliva fram och berätta. Ju mer klistermärken, desto mer kommer berättelser om judiskt motstånd cirkulera här på bloggen och i facebookflödet. Och till lärare i skolan så kan ni också arbeta för att förändra bilden av judarna som enbart offer. När ni berättar historien om förintelsen, berätta också om motståndet och kampen som fördes.

Dagens artikel handlar om den judiska motståndsmannen Shalom Yoran. Notera att detta är inget inlägg kring en judisk stat efter kriget och det rätta i det eller konflikten med Palestina, utan Yorans livsöde delas för att visa en annan historia av historien om förintelsen. Den om motstånd.

http://www.nytimes.com/2013/09/17/world/europe/shalom-yoran-jewish-resistance-fighter-dies-at-88.html

 

Andreas Lundgren(s)

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.