Satsning på socialtjänsten

Läser vårbudgeten och konstaterar att man är på rätt väg. Särskilt glädjande att lite statsbidrag börjar ramla in på socialtjänstens område, det är vi inte bortskämda med från alliansregeringens dagar.

Satsningen på den sociala barn- och ungdomsvården utökas nu. Från 250 miljoner kronor per år under 2016-2019 så förstärks det med ytterligare 150 miljoner årligen. Bakgrunden är naturligtvis det ansträngda läget för socialtjänsten i landet. Det här är pengar som ska gå rakt in i bemanning och sker efter en fördelningsnyckel, kommuner med många ärenden kommer att få mer bemanning än andra.

Socialsekreteraryrket har en arbetsmiljö som är fullständigt orimlig och inte undra på att personalen då flyr. Utbildade socionomer väljer istället att arbeta utanför socialtjänstens myndighetsutövning och barnen lämnas till att få byta handläggare då och då.

Regeringens utökade satsning är sund och det här är en av de gånger det är bra med riktade pengar till kommunerna. Pengarna ska enbart gå till socialsekreterare, arbetsledning eller administratörer som frigör tid för socialsekreterare. Utmärkt. Stödet får inte heller gå till bemanningsföretag, check på den också.

Det här räcker en bit men mer behövs. Mer sån här politik, tack.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se