Debatt om friskvård

Igår hade kommunfullmäktige debatt om införande av friskvårdstimme i Umeå kommun. Det blev en lång debatt om hur vida detta är en bra idé eller inte som slutade med att vårt förslag om återremiss vann gehör.

Det som är bekymmersamt i detta är att en personalförmån ska tas som ett kommunfullmäktigebeslut. Det blir därför viktigt att man har koll på konsekvenserna av detta, inte minst ekonomiskt och ha en god samverkan med fackliga organisationerna. Det här ville inte (m) och deras nya BFF Vänsterpartiet lyssna på utan man ville ta omedelbara beslut om detta.

Moderaterna hävdade i debatten att införande av friskvårdstimme inte kommer att kosta någonting om alla ska nyttja den. Det menade man skulle gå att lösa genom att arbeta smartare vilket är en helt absurd slutsats. Här kan du se mitt inlägg från gårdagens debatt där jag bemöter det argumentet. Klicka på länken nedan och se mitt inlägg i debatten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se