Svinaktigt av (v)

Dagen till ära har Vänsterpartiet i Umeå gett sig på både mig och anställda på kommunikationsavdelningen och misstänkliggjort deras arbete. Man sprider ryken och halvsanningar för att misskreditera och gynna sina egna syften.

Att (v) gillar att sprida falska rykten om mig har pågått ett tag. Det har också tagit sig uttryck i att man passerat alla gränser. En ledande företrädare har hört av sig till min flickvän med helt oacceptabla meddelanden i falskt namn. Men det ska jag nog berätta mer om senare.

Idag har man jagat socialtjänstens nya kommunikatör och krävt ändringar i ett pressmeddelande som gått ut från Individ- och familjenämndens sammanträde igår. När den anställde inte gått med på att ändra pressmeddelanden på Vänsterpartiets beställning så går man ut på sin Facebook-sida och skriver följande:

Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det man gör här är att man tar sitt missnöje med kommunikationsavdelningen och går ut i sociala medier och vädrar detta. Kommunikationsavdelningens personal sprider ständigt desinformation får vi veta.

Det här skriver alltså företrädare för ett parti som sitter med i personalutskott och högsta politiska organen i kommunen. Man skiter fullständigt i kommunens arbetsgivarroll och arbetsmiljöansvar för personalen. I kommunfullmäktige har man dessutom kallat personalens arbete för propagandaavdelning. En sak är ju att man har en uppfattning, ja man får till och med tycka det ena och andra privat om hur det fungerar i kommunen. Men att gå ut på detta sätt och misstänkliggöra personalen är mycket illa.

När så kritiken kommer försöker man smita undan och ändra sitt uttalande och skylla på (s). Men skadan är redan gjord.

Sedan är det så att för det första så är det inte kommunikatörerna man ska jaga om vad som står i pressmeddelandena. Det är politiken man får ta det med och inte ligga på enskilda anställda om deras arbete.

För det andra är det så att lögnerna man sprider om mig är rent förtal. Pressmeddelandet godkändes för det första inte av mig utan av presidiet där Centerpartiet ingår. Är Centerpartiet också med i konspirationen?

För det tredje är pressmeddelandet upprättat helt enligt de regler som gäller. Vänsterpartiet vill att en separat punkt av deras yrkande ska redovisas men inte övriga 8-9 punkter man också yrkade på i samma ärende. Det blir naturligtvis orimligt i ett opolitiskt pressmeddelande som redogör för besluten som fattats ägna större delen åt att istället redogöra för Vänsterpartiets uppfattningar.

I andra kommuner redovisas inte oppositionens uppfattningar alls utan enbart de politiska besluten. Det är verkligen inte önskvärt men kanske den väg Umeå kommun måste börja gå för att undvika svinaktiga attacker på personalen.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

 

 

3 kommentarer

 1. Michael Rönnlund

  Sossarna och moderaterna vill att våra äldre på boenden i framtiden ska vara utan rehab, nytt sparförslag från sossarna i Umeå. Dessutom höjer man egenavgifterna.

  Detta prioriterar ni Socialdemokrater och moderater. Våra äldre ska dels ha högre skatt än andra sen ska deras möjligheter till värdefull rehabilitering inskränkas.

  V som är emot såna svinaktiga prioriteringar ska ha heder för sin ideologi.

  V står på de ekonomiskt utsattas sida det gör inte sossarna längre. Ni har gått långt till höger. Så långt att ni väljer att samarbeta med den tidigare ideologiska motståndaren moderaterna.

  Hur är er nuvarande ideologi och prioriteringar egentligen då ni med Magdalena Andersson i spetsen försvarar att skattebetalarna årligen ger bidrag till rika villa- och bostadsrättsägare på +30 miljarder årligen. Dessutom går 85% av dessa till de rika. Dessa enorma bidrag till rika stöttar ni sossar.
  En omvänd Robin Hood effekt.

  Hans Heggemann, utredare på SCB:s avdelning för inkomststatistik menar att ingen annan skatt eller reform har lika stor effekt i att omfördela från ekonomiskt svaga till de ekonomiskt starka.

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

  Det går jävligt bra men att erbjuda livsviktig rehab till våra äldre det går inte alls. Dessutom ökar egenavgifterna för våra äldre.

  Skrev ett långt svar till Lennart Holmlunds blogg om hur fel ni sossar prioriterar och hur stor börs ni tycks ha.

  Det valde han att inte publicera eftersom han vet jag har rätt och han är för feg för att ta diskussionen.

  Hur du kan vara stolt över hur ni sossar prioriterar användandet av våra skattepengar är helt ofattbart. Har ni verkligen gått så långt till höger? I så fall väldigt tragiskt.

  Michaek Rönnlund (V)

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Tack för ett talande inlägg från en vänsterpartist. Jag skrev bland annat hur en ledande vänsterpartist skickat falska meddelanden till anhöriga. Det ser du inte som ett problem. Det är ärligt talat chockerande.

   Att personalen ser Vänsterpartiets uttalanden som arbetsmiljöproblem är inte heller intressant. Allt kan ursäktas med att målen helgar medlen.

   När det sen gäller dagens förhandlingar i äldrenämnden så ljuger du om att socialdemokraterna hått på linjen att avskaffa rehabassistenterna i nämnden. Man avslog detta men det berättar du inte.

   Skillnaden mellan (s) och (v) är att vänsterpartiet saknar allt ansvarstagande för ekonomin. Man vägrar ens lägga budgetar i nämnderna, med ett sånt agerande så blir det också kaos.

   Jag har många positiva erfarenheter av att driva politik med (v) inte minst i kvinnofridsfrågorna där vi hjälps åt. Jag ser gärna mer utbyte och att vi hjälps åt då Vänsterpartiet har många bra idéer också. Tyvärr raseras det totalt av Umeå-vänsterns arbetsmetoder som är helt oacceptabla. Det är också en av de viktigaste förklaringarna till att andra partier har svårt att lita på vänstern.

 2. Michael Rönnlund

  Bra att ni drog tillbaka förslaget om att ta bort rehabmöjligheterna för våra äldre. Ett vansinnigt förslag.

  Mycket talande att du inte ens nämner det jag beskrev i resten av mitt inlägg.

  Ni sossar tycker att det är rätt prioriterade skattemedel att ge bidrag till rika villa- och bostadsrättsägare.

  Magdalena Andersson försvarar dessa enorma bidrag.

  Vore intressant se dig försvara dessa bidrag ur en ideologisk socialdemokratisk synvinkel.

  Att ge enorma skattemedel till rika men införa ökade egenavgifter till fattiga pensionärer går inte ihop Andreas.

  Michael Rönnlund (V)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se