Stopp för människohandeln

Pressmeddelande 2017-09-25:

Socialdemokraterna i Individ- och Familjenämnden agerar nu för att både polis och socialtjänst ska öka sina insatser mot människohandeln inom Umeå kommun.

Under veckan kommer Individ- och familjenämnden få ta ställning till polisens förslag till nya medborgarlöften för 2018. Socialdemokraterna i Individ- och familjenämnden vill att polisen lägger till ett medborgarlöfte där man lovar umeborna att prioritera kampen mot prostitution och människohandel.

-        Bakom prostitutionen döljer sig ofta organiserad brottslighet och människohandel. Vägen att komma åt detta går igenom att få stopp på sexköp och övergrepp. Det är dags att vi alla nu säger ifrån och markerar att sexhandel inte har en plats i vårt Umeå, säger Andreas Lundgren(s), ordförande i Individ- och familjenämnden.

Tidigare kartläggningar har visat att prostitutionen i Umeå är utbredd via internet. En ny rapport håller på att framställas av länsstyrelsen över nuläget. Socialdemokraterna vill att polisen ska göra fler tillslag mot sexköpare för att minska efterfrågan och bekämpa människohandeln. Detta ska ske i nära samarbete med socialtjänsten för att kunna erbjuda de utsatta en väg ut.

Samtidigt vill socialdemokraterna att socialtjänsten ska möta upp en ökad ambition hos polisen med att utveckla ett bra stöd inom socialtjänsten.

-        Socialdemokraterna har lagt uppdrag om att se över stödet både till sexköpare och de som befinner sig i prostitution eller har sex mot ersättning. Inom kort kommer Individ- och familjenämnden att få ta ställning till den första delen av detta, nämligen införandet av en särskild mottagning dit sexköpare kan vända sig för att få hjälp att sluta. Det är ett sätt att försöka få stopp på en del av efterfrågan inom sexhandeln, säger Andreas Lundgren(s), ordförande i Individ- och familjenämnden.

-        Detta kommer inom kort följas med fler åtgärder för att ge ett bra stöd till den som befinner sig i prostitution eller har sex mot ersättning. Vi räknar med fullt stöd från nämnden, avslutar Andreas Lundgren(s), ordförande i Individ- och familjenämnden.

Individ- och familjenämnden sammanträder den 27 september och kommer då att få ta ställning till Socialdemokraternas förslag.

Presskontakt:
Andreas Lundgren, ordförande Individ- och familjenämnden (S), 070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

En kommentar

  1. Pingback: Hammaren föll på sexköparna | Andreas Lundgren(s)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se