Rektor fast för sexköp

Västerbottensnytt rapporterade under gårdagen att en rektor åkt fast för försök av köp av sexuell tjänst.

Jag har på slutet bloggat mycket om den här frågan. Det beror på flera olika saker. Dels är straffskalan skev sett till brottets konsekvenser och lagstiftningen har inte hängt med. Men framförallt är prostitution och människohandel högst påtagligt längs Norrlandskusten. Kvinnor och barn utnyttjas som sexslavar mitt ibland oss. Samtidigt som du är ute och julhandlar så tvingas unga tjejer ligga med många män per dag för att tjäna ihop pengar till organiserad brottslighet.

Vi kan inte titta på hur detta fortsätter. Från min och socialdemokraternas sida agerar vi nu kraftfullt. Men vi är enbart ett parti med 4 mandat av 11 i nämnderna och behöver att övriga partier också inser faran och sätter stopp för den organiserade brottsligheten och människohandeln.

Vi kräver att polisen antar ett medborgarlöfte om att motverka prostitution och människohandel. Polisen måste ut och störa sexhandeln och sätta stopp för detta. Socialtjänsten ska backa upp detta arbete och alltid finnas till hands och stötta de utsatta personerna.

Nu i budgeten för 2018 prioriterar vi en satsning på centrum mot våld med 1 årsarbetare. Detta för att stötta upp mansmottagningen så att man kan möta män som köper sex för att bryta efterfrågan. Men vi vill också bygga upp stödet till den som befinner sig i prostitution eller har sex mot ersättning. Vi måste helt enkelt ha mer spets i detta arbete än tidigare.

Socialdemokraterna kommer inte stå stillatigande och se på hur människohandeln får fäste här. Vår stad ska vara fri från detta och då krävs att alla hjälps åt innan situationen förvärras än mer.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

En kommentar

  1. Pingback: Hammaren föll på sexköparna | Andreas Lundgren(s)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se