Vi står med Robin

Socialdemokraternas politiske sekreterare i Umeå, Robin Enander, berättar idag om de hot och trakasserier han är utsatt för. Det handlar om hotfulla mejl, ritad Davidsstjärna på ytterdörren och brinnande föremål i brevinkastet.

Robins brott?

Han försvarar personer med judisk bakgrund i rättsprocesser som hängs ut av nordiska motståndsrörelsen. Och han är socialdemokrat.

Därför finns det krafter som anser att Enander är en förrädare som ska straffas. Och det framför man anonymt och hotfullt.

Jag vet själv hur obehagligt det kan vara när trakasserier sker kopplad till ens bostad. I Robins fall talar vi om en kille i 20-års åldern som tillsammans med Juridikfronten visar på extraordinärt mod.

Det arbete Robin gör är att försvara demokratin mot krafter som vill störta den. Den kampen han och andra för är en strid för allas våra rättigheter.

Därför är vi skyldiga att också stå upp för honom och alla de som ser till att anti-demokratiska krafter tvingas hålla sig till lagens råmärken.

Vi står upp med dig Robin Enander. Du står inte ensam.

Andreas Lundgren(s)
Vice ordf socialdemokraterna i Umeå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se