Gangbang-gubbar

Det här är en kommentar utplockad från en lokal sverigedemokrats facebooksida. Det är inte sverigedemokraten som skrivit kommentaren, men den är ett exempel på den jargong som just nu sprids mot socialdemokrater och andra förtroendevalda i sociala medier:

Tryggve Eriksson2

Förutom det grova språkbruket mot frimurare, socialdemokrater och muslimer så innehåller inlägget felaktigheter. Tro och solidaritet är inte bara öppet för män och har inga dolda ritualer.

Dag efter dag sprids falska påståenden och anklagelser de ena absurdare än det andra. Igår spreds exempelvis denna bild av samma Sverigedemokrat som ovan:

lastbil

Syftet med bilden är nog uppenbar för de flesta. Att misstänkliggöra Socialdemokratin genom att spela på misstron mot muslimer.

Men det finns ett problem här. Bilden är gjort i Photoshop och uppenbart fejk.

Tänker man efter lite grann så inser man ju också att väldigt få partier om något som har råd att köpa in lastbilar med specifikt språklig valinformation på. Sverigedemokraten ber om ursäkt när flera påpekat att vederbörande sprider en fejkad bild som dessutom är riktigt dålig gjord.

Men det viktiga här är inte ursäkten. Utan den jargong med fake news och de kommentarer likt den ovan som cirkulerar.

Hatet vet inga gränser. Argumenten behöver inte hänga ihop, misstänkliggörandet är det centrala.

Exempelvis ena dagen anklagar man i en propagandafilm socialdemokraterna för att agera INTOLERANT mot en religiös minoritet(judar).

Nästa dag anklagar man socialdemokraterna genom bilder som den på lastbilen för att vara FÖR TOLERANTA mot en annan religiösa minoritet(muslimer).

Sprida fake news är ofarligt för avsändaren. Den som utsätts får däremot ägna mycket tid till att dementera smutskastningen. Att det demokratiska samtalet förpestas struntar man i.

Frågan är vilket ansvar tar förstanamnet till Umeå kommunfullmäktige, Marcus Bornemisza, för att stoppa denna jargong? Svaret är inget alls.

Andreas Lundgren(s)

En kommentar

  1. Nils Svensson

    Ja det är bedrövligt hur vissa orkar hålla på. SD har nog en brun svans av folk med skadlig agenda. De vill bara söndra och splittra. SD måste visa var de står och städa rejält.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se