Humor med Ebba

IMG_0928

I politiken ska man alltid vara framåt. Det ska vara nya förslag och nya lösningar på problem. För att nå ut måste man visa att man ständigt är framåt.

Det är tämligen riskfritt att agera så. Det är ju ärligt talat ganska sällan någon konfronterar politiker med vad som hänt med det man sa. Ändå är det ju då som politiken blir riktigt intressant.

Men igår hände det faktiskt i SVT:s partiledarutfrågning. Den här gången var det Ebba Busch Thor från Kristdemokraterna som fick svara på frågor om äldreomsorgen från programledarna. Busch Thor förklarade att hon tycker att regeringen sviker:

Anders Holmberg: – När det gäller platser på äldreboenden har det under mandatperioden försvunnit 500 platser. Hur ser du på det?

Ebba Bush Thor: Det är därför jag talar så mycket om samhället grundläggande funktioner i centrum. En fungerande sjukvård och en fungerande äldreomsorg som man verkligen kan lita på. Ensamhet är på väg att bli en utav våra största utmaningar i Sverige och det drabbar de äldre allra värst. Det kan till och med leda till förtida död.

Anders Holmberg: 500 platser försvunna alltså under de rödgrönas mandatperiod. Hur många platser försvann under alliansen?

Ebba Busch Thor: -Det försvann ett antal platser då också. Men jag kan faktiskt inte svara på det.

Camilla Kvartoft: -Vi kollade det. Det försvann nästan 10 000 platser på äldreboenden då. Så om du tycker att regeringens politik är ett svek, vad vill du då kalla er regerings politik?

Ja ibland är politik stor humor. Att blicka bakåt är inte alltid sådan dum idé.

Andreas Lundgren(s)
Ordf Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se