Laguppställningen klar. Vi gör oss redo för en ny mandatperiod i kommunpolitiken med ett nygammalt lag.

Under söndagen klubbade Umeå arbetarekommun sin laguppställning för den kommande mandatperioden. Det var ett representantskap som var rörande överens i det mesta och vi var snabbt klara med våra nomineringar.

På ordförandesidan är noterbart att Tomas Wennström, tar klivet från kulturnämnden till ordförande i personalnämnden och ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott. Det är ett klokt val som kommer att ge bra understöd till nämnderna i personalfrågorna. Undertecknad och Moa Brydsten blir övriga ledamöter i personalnämnden från socialdemokraternas sida.

Tomas ersätts i sin tur i kulturnämnden av Helena Smith som blir ny ordförande. Helena är nog okänd för de flesta men har under den gångna mandatperioden varit politisk sekreterare i kommunen och jobbat med att stötta nämndsordförandena i sitt arbete.

I AB Bostaden blir Margareta Rönngren ny styrelseordförande efter Bernt Andersson som kliver av efter en lång tid i styrelsen.

Noterbart bland andra ordförandeuppdrag är att partiet fortsätter skola in en ny generation socialdemokrater. Emma Vigren får ett utökat ansvar genom att bli ordförande i Umeå energi och Charlotta Westerlund som till vardags arbetar i äldreomsorgen går in som ny ordförande i jämställdhetsutskottet. Mahmoud Chninou, ordförande för Ersbodas socialdemokrater tar steget upp till ordförande i Umeå parkering AB.

I övrigt är mycket sig likt. För egen del blir jag kvar som kandidat till ordförande för Individ- och familjenämnden och det känns väldigt bra.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se