Årets eldsjäl utsedd!

Kvinno- och tjejjouren vann igår pris som årets eldsjäl! En synnerligen värdig vinnare som under mycket lång tid gjort stora insatser för utsatta kvinnor och barn i Umeå.

Individ- och familjenämnden har mycket utbyte med Kvinno- och tjejjouren och stöttar föreningen ekonomiskt för att bland annat kunna erbjuda skyddat boende till våldsutsatta.

Det här är en förening som inte bara hjälpt väldigt många, utan som i över 40 år också gett mängder av frivilliga unga kvinnor inblick i hur våldet ser ut. En viktig skola för resten av livet.

Kvinno- och tjejjouren har genom åren utvecklat sitt stöd till att även omfatta juridik, gruppstöd till barn och stöd till den som har sex- mot ersättning. Man arbetar med bildning och har gett ut sin egen bok om sin verksamhet för att dela med sig lärdomar av sin resa. Det är en stor bredd som ryms i verksamheten.

Stort grattis!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.