Slakten av arbetsförmedlingen är en katastrof

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna slaktar i sin budget arbetsförmedlingen. 2,9 miljarder dras bort och minst 1000 anställda förlorar sina jobb. Men det blir nog åtminstone det dubbla.

Vidare ska beredskapsjobb och extratjänster fasas ut. Extratjänster, en otroligt viktig insats som riktar sig till de som är längst bort från arbetsmarknaden och nyanlända tas bort. Det innebär att flera tusen nu förlorar sin chans till ett arbete till kollektivavtalsenlig lön och en chans till ett CV. Istället ska en mängd ”privata aktörer” bjudas in, oklart vad som skulle bli bättre. Men klart är att de långtidsarbetslösa förväntas städa rikas hem då ett sjätte jobbskatteavdrag införs, brytpunkten för statlig skatt höjs och RUT-avdraget utökas.

För Umeå är detta en katastrof. Om arbetsförmedlingen inte klarar sin samverkan med VIVA och socialtjänsten så döms en mängd människor till utanförskap. Den samverkan som finns idag har resulterat i att arbetslinjen kunnat praktiseras och bidragsberoendet hållits till ett minimum. Nu slås det sönder av KD, M och SD.

Det är svårt att ta det hela på allvar. Servett-skissande när det är som sämst.

Andreas Lundgren(s)
Ordf Individ- och familjenämnden

 

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.