Bara början…

Debatten har just avslutats om valfrihetssystem i hemtjänsten. Med siffrorna 34-30 och 1 ledamot som avstod valde kommunfullmäktige att rösta ned socialdemokraternas förslag om att ersätta LOV med valfrihetssystem enligt LOU.

Socialdemokraterna höll ihop mangrant men fick ge sig då allianspartierna fick med sig mp, sd och ap. I debatten pekade vi upprepade gånger på faran med att om 10 år finns inte längre en kommunal hemtjänst om nuvarande utveckling fortsätter. Blir det verklighet så tappar kommunen verktyg och styrningen över likvärdighet i framtidens äldreomsorg.

Vi kommer att respektera kommunfullmäktiges beslut. Men det här är bara början. Nu går frågan tillbaka till nämnderna som måste vi ta fram ett nytt förfrågningsunderlag. Vi välkomnar alla partier i det arbetet.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.