Sexköp? Då kommer soc utreda

I dag har vi i (s) lagt ett intressant förslag på bordet hos Individ- och familjenämnden. Begår du sexköp i Umeå så blir det omedelbart en orosanmälan hos socialtjänsten som får utreda situationen hos barnen i din familj.

Detta ska gälla från första sexköpet. Detta görs ingenstans i landet idag mig veterligen, utan runt om i Sverige kan du begå sexköp på sexköp utan någon annan konsekvens än ett strafföreläggande. Detta ska dock inte ses som en ”bestraffning” utan handlar om oro för barnen.

Nu ska vi utreda om detta är möjligt juridiskt och nämnden biföll förslaget. Som sagt: tänker du möjliggöra sexhandeln och därmed legitimera människohandel och organiserad brottslighet med vapen och droger i Umeå så kommer det få konsekvenser.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

2 kommentarer

  1. Åsa Gustafsson

    Men så vansinnigt. Jag gör gärna en ”barn far illa-anmälan” om jag misstänker att barn far illa. Men det här luktar moralism lång väg. Jag har inga sympatier för sexköpare överhuvudtaget, men tycker ändå inte att man kan dra slutsatsen att sexköpande män är dåliga fäder. Möjligen är de dåliga män, men jag kan inte veta/ misstänka att barn i en familj med sexköpare med automatik far illa.. Det är att blanda ihop saker och ting. Jag hoppas att förslaget inte går igenom. Ibland undrar jag uppriktigt om Umeås frireligiösa rötter ( Efs, Missionsförbundet, Evangeliska fosterlandsstiftelsen) påverkar politiken mer än vad man anar.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Att köpa sex av någon som är fast i människohandel är numera enligt en dom i Uppsala att betrakta som oaktsam våldtäkt. Att personer som köper sex begår ett allvarligt sexualbrott bör självklart beaktas när man överväger om man ska göra en orosanmälan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se