Sexköp? Då kommer soc utreda

I dag har vi i (s) lagt ett intressant förslag på bordet hos Individ- och familjenämnden. Begår du sexköp i Umeå så blir det omedelbart en orosanmälan hos socialtjänsten som får utreda situationen hos barnen i din familj.

Detta ska gälla från första sexköpet. Detta görs ingenstans i landet idag mig veterligen, utan runt om i Sverige kan du begå sexköp på sexköp utan någon annan konsekvens än ett strafföreläggande. Detta ska dock inte ses som en ”bestraffning” utan handlar om oro för barnen.

Nu ska vi utreda om detta är möjligt juridiskt och nämnden biföll förslaget. Som sagt: tänker du möjliggöra sexhandeln och därmed legitimera människohandel och organiserad brottslighet med vapen och droger i Umeå så kommer det få konsekvenser.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Nytt från vk.se